Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Premierul Ponta: tin sa avem o `taxa de solidaritate` de 10%, perceputa bugetarilor cu salarii de peste 1.000 de euro


Premierul Victor Ponta si-a reiterat luni intentia de a percepe o taxa de solidaritate de la bugetarii cu un salariu mai mare de o mie de euro, avansand un procent de 10%.
"In continuare cred - si am avut o discutie in acest sens si un acord - pentru cei din zona bugetara, care castiga peste 1.000 euro pe luna, pe o perioada de timp limitata - un an, un an si jumatate - tin foarte mult sa avem acea taxa de solidaritate de 10%, pentru ca sunt in continuare in zona bugetara oameni care castiga foarte multi bani si care pot sa mai dea inca 10% pe care sa-i folosim de exemplu pentru tariful social sau pentru ce avem de dat pentru militari", a detaliat Victor Ponta, la Romania TV.

Premierul a relatat saptamana trecuta, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca isi propune sa materializeze aceasta initiativa mai veche.

"Am discutat cu Ministerul Finantelor si, in masura in care se inchide trimestrul intai asa cum avem in acest moment primele date, adica cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, vom incerca, pe de o parte, o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca, iar pe de alta parte s-ar putea sa cautam din nou acea veche initiativa a mea, si sa o materializam de data aceasta, privind o taxa suplimentara pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe luna, vorbesc din zona bugetara", a afirmat Ponta. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page