Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Colectia medicala Editura Spandugino lansari primul semestru 2013Mai mult decat vindecarea
Beneficiile medicinei integrative
Dominique Rueff

Dominique Rueff, Doctor in medicina, pionierul francez al tratamentelor nutritioniste, autor al bestseller-ului Biblia impotriva imbatranirii, renumit oncolog ti fondator al Asociatiei pentru dezvoltarea nutritiei ortomoleculare, este unul dintre deschizatorii de drum ai acestui tip de medicina.
In cartea Mai mult decat vindecarea. Beneficiile medicinei integrative, Dominique Rueff ne propune un alt mod de a avea grija de sanatatea noastra ti de a preveni diferite boli. Acesta explica, intr-un limbaj accesibil cum este posibil sa inaintezi in varsta mentinandu-ti sanatatea fizica ti mentala, pastrand in acelati timp dinamismul ti deschiderea catre lume. Aceasta in conditiile in care recurgi tot mai rar la medicamente.
O panorama a metodelor nutritionale ti hormonale permite sa-ti conservi, ti chiar sa-ti regasetti sanatatea ti sa fii in plina forma.

Imunoslabire
Pierderea in greutate in functie de intolerantele noastre alimentare ti de controlul glicemiei
Dominique Rueff

Cartea doctorului francez Dominique Rueff, specialist in nutritie ti adept al medicinii integrative, propune o noua metoda de slabire care se bazeaza pe studiul personalizat al obiceiurilor alimentare, al intolerantelor digestive ti al consumului de produse zaharoase.
Aparuta in Franta in 2012, „Imunoslabire – pierderea in greutate in functie de intolerantele noastre alimentare ti de controlul glicemiei” nu se vrea a fi o alta carte despre diete, ci mai degraba o carte de sensibilizare a publicului in privinta unor aspecte legate de alimentatia noastra de zi cu zi, care ne influenteaza atat sanatatea, cat ti modul de raportare la lumea inconjuratoare.
Cartea este destinata atat specialittilor, cat ti publicului larg ti prezinta, intr-un limbaj pe alocuri ironic ti plin de umor, toate detaliile metodei de slabire ti felul in care se poate ajunge la obiceiuri alimentare sanatoase.

Bataliile vietii
Este mai bine sa previi decat sa tratezi
Luc Montagnier

Laureat al premiului Nobel in 2008, pentru punerea in evidenta, in 1983, a HIV, Luc Montagnier include in Bataliile vietii reale pagini de jurnal, facand cronica unui veac de evolutie medicala, pe care o raporteaza apoi, printr-un artificiu care pare rupt dintr-un roman ttiintifico-fantastic, la insati originea vietii pe Pamant.
De la prima pana la ultima pagina, cartea reutette sa iti tina cititorul aproape, atat prin limbajul accesibil, cat ti prin povettile uimitoare pe care le relateaza. Teoria componentei infectioase a bolilor cronice este temeinic sustinuta, precum ti aceea a nevoii mentinerii unui sistem imunitar in parametrii optimi. Totodata, lectura ne ofera ti solutii pentru prevenirea sau atenuarea acestui fenomen, insistand in special pe consumarea unor cantitati insemnate de produse bogate in antioxidanti.

Boala Lyme
Drumul meu in cautarea sanatatii
Judith Albertat

Judith Albertat este o luptatoare. In ciuda unei stari haotice ti degradate de sanatate, nu a incetat sa caute cauza simptomelor sale, care au purtat-o din doctor in doctor, din spital, in spital. I-au trebuit mai bine de zece ani sa descopere numele patologiei: maladia Lyme.
Intr-un stil clar, plin de umor, combativ ti documentat, autoarea – fost pilot ti instructor de zbor al unei mari companii aeriene – impartatette greutatile prin care trec toti pacientii cu boala Lyme: neintelegere din partea cadrelor medicale, un lung tir de consultatii, diagnostice gretite, medicatie excesiva sau nepotrivita, trimiterea eronata la psihiatru. „Totul e numai in mintea ta!”
Epuizata de anii de consultatii fara niciun rezultat, Judith Albertat a gasit o solutie in terapiile complementare combinate cu tratamentele alopate. Fara a avea pretentia sa generalizeze ti sa ofere retete, dimpotriva chiar, autoarea prezinta numai terapii pe care le-a incercat, se pare cu succes in cazul sau, pentru tratarea bolii Lyme.
In prefata cartii, Dr. Dominique Rueff subliniaza: „Fie ca a fost vorba de maladii psihiatrice, de oboseala cronica, fibromialgii, de maladii inflamatorii metabolice sau articulare, de maladii degenerative precum Parkinson sau Alzheimer ti chiar de anumite tipuri de cancer, multe din aceste afectiuni au fost ameliorate, mai mult sau mai putin, prin tratamente antiinfectioase adaptate, asociate tratamentelor menite sa intareasca sistemul imunitar. Aceasta este calea pe care Judith a intalnit-o dupa zece ani de suferinta, a caror poveste ne-o impartatette in aceasta carte.”


Pati spre lumina
De ce militez pentru drepturile pacientilor cu dementa
Helga Rohra

Helga Rohra reprezinta Vocea pacientilor, face parte din conducerea Asociatiei Alzheimer din Germania iar, incepand cu octombrie 2012, este ti Pretedintele Asociatiei Persoanelor cu Dementa din Europa ti membra a Comitetului European de Alzheimer.
Cartea este un manifest pentru schimbarea imaginii stereotipe asupra persoanelor afectate de dementa ti pentru integrarea lor sociala; este totodata un real exemplu de tarie, relatand istoria unui caz de la primele simptome, pana la diagnostic ti evolutia actuala.
In acest mod, cartea devine o lectura utila atat pentru pacienti, care s-ar putea chiar identifica cu autoarea in anumite etape ale evolutiei bolii sale, cat ti pentru medici, carora le expune si partea cealalta a baricadei, de la odiseea stabilirii diagnosticului pana la relatarea impactului acestuia asupra pacientului.
„Dementa este o boala de familie si depresia este prezenta permanent. Cand vad ca toata lumea e trista, fara forta, fara perspective, eu spun: «Traiti clipa! Bucurati-va de soare, bucurati-va de un ghiocel, bucurati-va ca puteti simti inca toate aceste lucruri!» Viata nu inseamna numai a ne gandi la boala. Viata e foarte complexa si tocmai complexitatea ei te ajuta sa nu te gandesti numai la boala. … Dar chiar si intr-un diagnostic sau intr-un simptom poti sa vezi ceva pozitiv.”(Helga Rohra)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page