Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministerul Afacerilor Externe

Recomandari MAE europarlamentare – pentru cetatenii romani aflati temporar in strainatate in ziua alegerilor

 

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, potrivit legislatiei pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetatenii romani din strainatate care vor dori sa voteze la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 vor putea sa o faca si in situatia in care se afla temporar in strainatate. Asadar, turistii vor putea vota.

Acestia pot vota la orice sectie de votare organizata in strainatate de misiunile diplomatice sau oficii consulare ale Romaniei si sunt inscrisi in listele electorale suplimentare. Lista sectiilor de vot se regaseste pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare:

http://www.mae.ro/poze_editare/2009.05.11_Tabel_alegeri.pdf .

Potrivit Legii nr. 33/2007 pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetatenii romani pot vota in strainatate pe baza urmatoarelor documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic. Pentru a-si putea exercita dreptul la vot, cetatenii romani trebuie sa detina acte de identitate valabile.

 

MAE recomanda cetatenilor romani care se vor afla temporar in strainatate in data de 7 iunie sa caute din timp adresa celei mai apropiate sectii de vot, pentru a isi putea exercita acest drept.

Mai multe informatii referitor la desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European in strainatate se pot regasi pe site-ul MAE, la sectiunea dedicata alegerilor europarlamentare: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838 , precum si pe site-urile misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page