Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Titus Corlatean: Margaret Thatcher, un om politic remarcabil, profund admirat si respectat de poporul român


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a transmis luni omologului sau britanic, William Hague, o scrisoare in numele sau si al diplomatiei romane, prin care prezinta sincere condoleante fata de moartea fostului prim-ministru al Marii Britanii, baroneasa Margaret Thatcher. "Am aflat cu adanc regret vestea trecerii in nefiinta a Baronesei Margaret Thatcher, om politic remarcabil, profund admirat si respectat de poporul roman. In numele meu si al Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, exprim sincere condoleante pentru aceasta pierdere familiei doamnei Margaret Thatcher, Guvernului si poporului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, partenerul strategic al Romaniei la nivel european si international", se arata in mesajul transmis de Titus Corlatean, potrivit unui comunicat al MAE.
Fostul premier britanic, Margaret Thatcher, care a murit luni, la varsta de 87 de ani, nu doar a condus Marea Britanie, dar a si salvat-o, a afirmat actual prim-ministru, David Cameron, intr-un mesaj transmis AGERPRES de Ambasada britanica la Bucuresti.
"Ziua de astazi este cu adevarat trista pentru tara noastra. Am prierdut un mare prim-ministru, un mare lider, un mare britanic. In calitate de prima femeie prim-ministru, Margaret Thatcher a reusit in pofida tuturor obstacolelor, iar adevaratul lucru despre Margaret Thatcher este ca ea nu doar a condus tara noastra, ea a salvat tara noastra. Cred ca va ramane drept cel mai mai mare prim-ministru britanic pe timp de pace", afirma David Cameron.
Supranumita "Doamna de fier", Margaret Thatcher, prima femeie care a ocupat functia de prim-ministru in Marea Britanie, a fost presedinte al Partidului Conservator si a detinut trei mandate de premier intre 1979 si 1990, fiind cel mai longeviv prim-ministru al acestei tari incepand de la inceputul secolului al XIX-lea. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page