Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

STRIGATUL ARDEALULUI - PENTRU TOATA SUFLAREA ROMÂNEASCA SI EUROPA


de Preot Aurel Sas, Iconom Stavrofor, Las Vegas
 
 „Zisu-i-a Iacov: „Jura-mi-te acum!”  Si i s-a jurat Isav si a vandut lui Iacov dreptul sau de intai-nascut!
Atunci Iacov a dat lui Isav paine si fiertura de linte si acesta a mancat si a baut, apoi s-a sculat si s-a dus. Si astfel a nesocotit Isav dreptul sau de intai-nascut.” (Facere 25, 33-34)

 
„Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte, / In care te-adancira barbarii de tirani, / Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta, / La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani. / Acum ori niciodata sa dam dovezi in lume, / Ca-n aste maini mai curge un sange de roman. // Preoti, cu crucea-n frunte caci oastea e crestina, / Deviza-i libertate si scopul ei preasfant. / Murim mai bine-n lupta, cu glorie deplina, / Decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant” (din Imnul Romaniei, „Desteapta-te romane”).
 
  Sfintele Scripturi de mai sus ne descopera cum Isav, intaiul nascut al lui Isaac, si-a vandut dreptul de intai-nascut fratelui sau Iacov, pentru o mancare de linte, fiindca venind de la camp flamand, iar fratele lui Iacov, facand mancare de linte, Isav i-a zis: „Da-mi sa mananc din aceasta fiertura rosie, ca sunt flamand!”….. Iacov insa i-a raspuns lui Isav: … „Vinde-mi mai intai dreptul tau de intai-nascut!" (Facere 25, 30-31). Iar Isav ne gandind bine in momentul acela a zis: „Si Isav a raspuns: „Iata eu mor. La ce mi-e bun dreptul de intai-nascut?” (Facere 25, 32).
 Atunci Iacov, profitand de clipa aceea de nesocotinta a fratelui sau Isav, i-a zis: „Zisu-i-a Iacov: „Jura-mi-te acum!” Si i s-a jurat Isav si a vandut lui Iacov dreptul sau de intai-nascut! Atunci Iacov a dat lui Isav paine si fiertura de linte si acesta a mancat si a baut, apoi s-a sculat si s-a dus. Si astfel a nesocotit Isav dreptul sau de intai-nascut” (Facere 25, 33-34), pentru care mai tarziu a plans cu amar.
 Ziua cand a plans Isav cu amar, deoarece si-a vandut dreptul de intai-nascut a fost atunci cand si-a pierdut si binecuvantarea de la tatal sau Isaac. Aceasta s-a  intamplat fiindca mama sa Rebeca s-a purtat ca o mama vitrega, invatandu-l pe fiul ei al 2-lea Iacov cum sa procedeze sa ia el binecuvantarea de intai-nascut de la tatal sau Isaac (Facere 27, 1-17).
 Apoi a mers Iacov la tatal sau Isaac imbracat cu haina lui Isav „Iar cu pieile iezilor a infasurat bratele si partile goale ale gatului lui” (Facere 27, 16). Fratele lui Isav era paros (Facere 27-11) si daca il va pipai tatal sau Isaac sa-l simta ca este paros si sa nu creada ca a fost inselat de fiul sau. Astfel, dupa sfatul mamei sale Rebeca, Iacov a mers si a luat si binecuvantarea de intai-nascut de la tatal sau Isaac.
 Odata cu aceasta s-a nascut mare dusmanie si ura intre cei doi frati, care a condus pe Isav sa zica ca il va ucide pe fratele lui Iacov, dupa cum Scriptura zice: „De aceea ura Isav pe Iacov pentru binecuvantarea cu care-l binecuvantase tatal sau. Si a zis Isav in cugetul sau: „Se apropie zilele de jelire pentru tatal meu; atunci am sa ucid pe Iacov, fratele meu!” (Facere 27, 41).  Dusmania si ura de ucidere intre cei doi frati s-a continuat si in urmasi. Poporul care a urmat din Isav se numeste Edom, iar poporul ce a urmat din Iacov este Israel. Intre popoarele ce au urmat din ei au fost mari lupte in istorie. Acestea se pot gasi prin a cerceta cartile Vechiului Testament.
 
Strigatul Ardealului Romanilor din Transilvania, ce isi vand dreptul de intai-nascut!

De ce va vindeti, frati romani, dreptul de „intai-nascut” ca fii ai neamului romanesc si ca cetateni ai Tarii Romanesti? Acesta-i strigatul Ardealului. Trist, dar adevarat! Vestile la zi informeaza ca 2,5 milioane de cetateni romani (Pagini Brasovene, 21 Martie 2-13, „De ce ofera Ungaria cetatenia locuitorilor din Transilvania”)  si-au vandut, am putea spune, dreptul de „intai-nascut”, ca fii ai poporului  roman si ai cetateniei  romane, pentru un blid de „linte” in schimbul cetateniei maghiare, ca sa planga mai tarziu ca Isav, care si-a vandut dreptul de „intai-nascut”, asa cum am vazut mai sus. Fratii romani nu isi dau seama ca beneficiile materiale oferite de Ungaria in mod ilegal sunt atat de ieftine ca o mancarea de „linte”, ce a preferat-o Isav cand si-a vandut dreptul de „intai-nascut”. Fiindca Ungaria este in spatiul Schengen, cine are cetatenia Maghiara poate sa se deplaseze liber, se poate angaja oriunde in tarile Uniunii Europene si poate obtine o pensie mai mare de la Ungaria decat de la Romania.
 Vai voua, frati romani, caci nu va dati seama ca toate acestea sunt tot atatea zerouri in fata constiintei, care va va mustra mai tarziu cand Ungaria va profita de milioanele de cetateni romani cu cetatenie maghiara si va cere puterilor straine sa le dea Ardealul si chiar toata Transilvania ca este a lor, contrar evidentelor istorice! Vai voua, fratii mei, cand va va mustra constiinta ca cetateni romani cu cetatenie maghiara atunci cand veti fi asupriti si nedreptatiti de unguri ca inaintasii vostri. Daca pasaportul Ungariei ofera azi mai multe drepturi in lume, decat cel romanesc, este datorita conducerilor iresponsabile de-a lungul anilor de la Bucuresti, dupa Revolutie si pana in prezent.
 Vai voua, cu ce piei va imbracati, frati romani, cand mergeti la Budapesta sa cereti cetatenie straina, ca Iacov care a mers in piei de iezi de capra ca sa il insele pe tatal sau sa-i dea binecuvantarea! Vai voua, fratii mei romani, nu va ganditi ca va pierdeti automat ca Isav si binecuvantarea neamului si a Bisericii voastre care v-a nascut in Taina Botezului pentru Imparatia lui Dumnezeu? Vai voua, cum nu va ganditi ca deschideti granitele sa intre Ungaria in Transilvania? Vai voua, fratii mei romani, nu va ganditi cum nu va vor ierta parintii si stramosii vostri, care au multi sangele lor varsat in pamantul Ardealului de unguri? Vai voua, cum nu va ganditi ca niciodata in fata Ungariei voi nu veti avea drepturile ce le vor avea ungurii, ca fii ai neamului maghiar?
 Vai voua, fratii mei romani cu cetatenie maghiara, ca nu va ganditi cum voi va asemanati cu Isav ce si-au vandut dreptul de „intai-nascut” si a plans dupa aceea cu amar! Vai voua, cand vi se va zice: ca acela ce nu si-a iubit neamul sau si tara sa, cum va iubi un alt neam si o alta tara? Vai voua, fratii mei romani, cu ce constiinta veti privi cand ungurii vor vrea sa intre in Romania parintilor si stramosilor vostri si vor calca pe mormintele lor?
 Vai voua, fratii mei, cum nu va ganditi la durerile ce le veti trai cand copiii vostri nu vor fi primiti in drepturi si veti fi asimilati? Vai voua, frati romani, cum nu va ganditi la durerea inimii voastre si ce veti simti, cand tu, frate romane, nu vei mai putea vorbi limba ta romaneasca a stramosilor si parintilor tai si nici credinta ta ortodoxa? Vai voua ca lasati impresia, fratii mei romani, acestei generatii ratacite, ca nu ati citit istoria Transilvaniei cu asupririle austro-ungare. Am impresia ca nu auziti glasul sangelui lui Mihai Viteazul varsat pe campia Turzi la 19. August. 1601, in luptele cu maghiarii ca sa uneasca Transilvania cu Valahia si Moldova, sa elibereze din asuprire pe stramosii neamului romanesc. Vai voua, fratii mei, lasati impresia ca nu auziti nici glasul sangelui parintilor si stramosilor vostri din pamantul Ardealului varsat de unguri in luptele din istoria trecuta!
 Am fost inspirat sa ma adresez cu aceste - vaiuri - catre voi din durerea inimii, fratii mei romani, care primiti cetatenie ungara pentru beneficii de valoare unui blid de linte din Vaiurile prin care i-a deplans Mantuitorul Hristos pe carturarii si fariseii vremii Sale (Matei 23, 1-29). Vai voua, frati romani! Lacrimi! Lacrimi! Si iar Lacrimi!, ca primiti cetatenie straina pe pamantul tarii voastre ca sa plangeti voi si copiii vostri, in loc sa strigati in rugaciune catre Milostivul Dumnezeu si catre Guvernul de la Bucuresti pe care l-ati ales, ca va pune in disperare si suferinte pe drumuri straine. Ca sa nu plangeti mai tarziu, frati romani, va rog sa mergeti si sa predati imediat cetatenia ungara, ca sa nu fiti vinovati de luarea Ardealului in viitor de catre Ungaria cu ajutorul puterilor straine.
 Sa urmam, frati romani, marsul anului 1848, care este de actualitate pentru toata suflarea romaneasca si in vremurile anului 2013, strigand si cantand:  „Desteapta­­-te, romane, din somnul cel de moarte, / In care te-adancira barbarii de tirani, / Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta, / La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani. / Acum ori niciodata sa dam dovezi in lume, / Ca-n aste maini mai curge un sange de roman. //  Preoti, cu crucea-n frunte caci oastea e crestina, / Deviza-i libertate si scopul ei preasfant. / Murim mai bine-n lupta, cu glorie deplina, / Decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant” (din Imnul Romaniei, „Desteapta-te romane”).
 
Tarile si noii cetateni trebuie sa se califice in acordarea si primirea cetateniilor!

Pentru ca o tara sau un stat din lume sa poata da cetatenie unei persoane straine de pe teritoriul ei  trebuie sa indeplineasca multe conditii. Sa fie aprobata aceea persoana de multi ani in tara respectiva, sa lucreze pe teritoriul tarii, sa cunoasca limba acelei tari, sa depuna juramantul de credinta etc. Astfel, atat Ungaria care da cetateniile, cat si romanii din Transilvania care le primesc nu indeplinesc conditiile. Strigator la cer in fata Uniunii Europene, care tace la asemenea lucruri grave care maine vor aduce consecinte pentru toata Europa. Tot ce se intampla azi in istorie este un precedent ce inspira pe altii in viitor.
 Guvernul fiecarei tari este raspunzator inaintea lui Dumnezeu si inaintea poporului care l-a ales de felul cum il conduce. Guvernul Slovaciei in fata cetateniilor maghiare, oferite de Ungaria cetatenilor ei a elaborat legea ca nu se poate sa aiba cineva din Slovacia doua cetatenii. Ce a facut Guvernul Roman de la Bucuresti pentru a-si apara tara in fata romanilor care au mers sa primeasca cetateniile oferite de Ungaria?
 Asa se vede ca multi din Guvernul de la Bucuresti nu aud - Strigatul Transilvaniei si al Ardealului - si nici glasul sangelui stramosilor care le-a pastrat tara si neamul, sa ia o masura inspirandu-se din ce a facut Guvernul Slovaciei, de a fi interzis, ca alte tari, cetatenilor ei sa aiba doua cetatenii. Vai tie, Guvern Roman de la Bucuresti ca vei ramane cu pata neagra in istorie, daca se va pierde Transilvania, fiindca Tara te-a ales, iar tu nu ai avut grija ca alte guverne din lume de neamul tau, de Tara ta cea Romanesca si de minoritatile etniilor straine sa traiasca in pace cu poporul roman, crescandu-si copiii.
 
Vai voua, celor din Guverne ce nu faceti cele drepte inaintea lui Dumnezeu!

Vai voua, cei din Guvrenul de la Bucuresti, ca nu considerati vorbirea lui Dumnezeu catre voi si catre toate Guvernele lumii din Sfintele Scripturi care zic: „Si acum imparati intelegeti! Invatati-va toti, care judecati pamantul! Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur. Luati invatatura, ca nu cumva sa Se manie Domnul si sa pieriti din calea cea dreapta, cand se va aprinde degraba mania Lui! Fericiti toti cei ce nadajduiesc in El” (Psalmul 2, 10-12).  Astfel, sa nu uite membrii Guvernului Roman si liderii secuilor si maghiarilor intrebarea Domnului Dumnezeu in situatii de confruntari triste, ca in cazul lui Cain si Abel: „Si a zis Domnul: „Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta” (Facere 4, 10-11). Ma adresez si membrilor guvernelor pentru a-i ajuta, cu ceea ce zice Dumnezeu, pentru ca de 25 de ani, locuind in Statele Unite ale Americii si in Canada, am invatat si obisnuit sa aplic in viata libertatea cuvantului garantata prin Constitutia tarilor.
 Vai tie, Minister al Invatamantului de la Bucuresti care ai aprobat 2 Manuale de Istorie in opozitie la scoli, punand copiii romani, secui si maghiari nevinovati in confuzie, cearta si batai despre istoria trecuta. Cititi ziarul Gandul.info, din 25 Martie 2013, unde descopera adevarul trist, care zice: „Manualul REVOLTATOR dupa care se preda istorie in Transilvania. JIGNESTE toti romanii”. Citez in continuare: „Manualul de istorie a secuilor, un manual alternativ distribuit copiilor secui din clasele a V-a si a VI-a din Transilvania, contine pasaje care sustin ca romanii le-au fost slugi si ca armata romana a devastat si a jefuit magazinele si casele secuilor, in Primul Razboi Mondial, anunta televiziunile de stiri”. Aceasta ii asteapta in viitor pe cei ce au primit cetatenia maghiara cat si pe ceilalti nevinovati din Ardeal.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page