Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Minunatii electorale

De ce acum, de ce tocmai in actualele circumstante, romanii din San Francisco si Sacramento, capitala celui mai bogat stat al lumii, aflat pe locul 4 sau 5, s-a decis ca alegerile pentru Parlamentul European sa nu aiba loc, in acest centru de preponderenta romaneasca. San Francisco este cunoscut in Diaspora Romaneasca drept  o comunitate serioasa si bine organizata, cu sediu si Biserica proprie, vecin, la mica distanta, cu  San Jose din renumita Silicone Valley.

Din experienta alegerilor precedente se poate usor observa inclinatia acestei comunitati pentru partidele de dreapta sau de centru dreapta, fapt ce a atras dupa sine damnarea lor de catre cei care se tem de victoria Partidului Democrat Liberal in aceasta fortareata de romanism.

Explicatii, ca lipsa de personal, jena finaciara sau altele asemanatoare raman nefondate atata timp cat la Sacramento avem Consulat Onorific, iar la alegerile trecute, numai in zona Los Angeles, Consulatul Roman a organizat trei sectii de votare. Cea mai plauzibila, dupa umila mea parere, este teama lor de Alegerile Prezidentiale ce vor fi puternic influentate de Alegerile pentru Uniunea Europeana.

Este pentru prima oara in istoria de dupa 1989 cand San Francisco,  Sacramento si San Jose sunt scoase din jocul electoral din scopuri politicianiste si tare mi-e teama ca cineva va fi nevoit sa achite nota de plata.

Consiliul Roman American

Neculai Popa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page