Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1076)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Una dintre multele emanatii cerebrale, ramase de la Siddhartha Gautama, intemeietorul Budismului, cunoscut si sub numele de Buddha (560-480 I.Cr.) ne recomanda "sa cautam in viata compania persoanelor mai inteligente ca noi sau la fel de inteligente; daca nu le gasim, sa umblam singuri".
Bazat pe acest postulat filosofic, "l-am cautat" pe Walter E. Williams, profesor de stiinte economice la George Mason University, autor al multor studii socio-politico-economice si un ardent critic si adversar declarat al curentei administratii si al mesianicei fapturi. Din start, desi ii admir cerebralitatea si volumul vast al cunostintelor, domnia sa, referindu-se la TARA care adaposteste mormintele inaintasilor, a catalogat-o drept "Haiti al Europei".
Familiar cu  un postulat comportamental, desprins din "Rules of Civility-Reguli de buna purtare-comportament", care dateaza din 1747, sub semnatura lui George Washington, primul presedinte al Statelor foste Unite ale Americii si conducandu-ma dupa alta emanatie cerebrala desprinsa dintr-o scrisoare a lui Voltaire adresata lui Piron, ii respect opinia, desi nu sunt de acord cu ea, pentru simplul motiv ca, asa cum am afirmat si in interviul acordat profesionalei publicatii "Cuvantul Liber" din Targu Mures, indiferent de coordonatele geografice unde m-au purtat pasii si forma ei de guvernamant, am considerat TARA inaintasilor ca pe o MAMA; iar despre MAMA, numai de bine.
 Profesorul Williams, incearca, fara rezultat, sa explice unor cohorte de purtatori ilegali de creier si care-si plimba pretioasele madulare prin cladirile guvernamentale ca Second Amendament la Constitutia Americana, dreptul de a purta arma - a avut menirea "sa protejeze poporul american de propriul lui guvern - to protect americans from their own government", iar Parintii Fondatori ai Americii-Founding Fathers au dorit sa ne protejam de Congresul Statelor Unite, cel care, in acceptia lor, reprezinta guvernul. Va fi greu, in anul de gratie 2013 sa te protejezi cu un M-16, AR-15, Gluck, Beretta sau Magnum, impotriva "dotarii de exceptie" a celor pusi "sa ne protejeze".
 In conformitate cu filosoful militar chinez Sun Tzu, conflictele sunt o inevitabila parte a vietii, dar tot ceea ce este necesar de a face fata intelept, onorabil si victorios unui conflict, se afla  in interiorul nostru. Tot de la aceasta cerebralitate rarissima ne-a ramas axioma ca "puterea nu consta in teritorii extinse si o populatie numeroasa, victoria nu este o problema de armament eficient, securitatea nu este o problema de ziduri inalte sau transee adanci, autoritatea nu inseamna ordine stricte sau pedepse frecvente. Cei care stabilesc o organizatie viabila vor supravietui chiar daca sunt putini, in timp ce aceia care stabilesc o organizatie muribunda vor disparea, chiar daca sunt numerosi -Strength is not just a matter of extensive territory and a large population, victory is not just a matter og efficient armaments, security is not just a matter of high walls and deep moats, authority is not just a matter of strict orders and frequent punishments. Those who establish a viable organization will survive even they are small, while those who establish a moribund organization will perish even they are large". Se aude pe Malul Potomacului, Dambovitei sau Dunarii?
Revenind la Walter E. Williams, domnia sa ne familiarizeaza cu un mare adevar: ignoranta in domeniul economic ne transforma in victime sigure in fata sarlatanilor politici. Dragilor, suntem deja victime; cine poate concura cu Federal Reserve, care este orice numai Banca Federala nu este, cine poate concura cu New York Stock Exchange, functional inca din 1792, cine poate concura cu Biroul National de Dezvoltare Economica, cu US General Accounting Office, Cato Institute etc. unde tot felul de pilosi trecuti ca si mesianica faptura pe la Columbia University- adica, netrecuti - Harvard School of Economics, Berkeley, Princeton, Yale etc. se ocupa de situatia noastra financiara, dupa ce au falimentat cea mai prospera tara a mapamondului?
 Si cea mai dificila problema, nimeni nu va putea concura cu Titanicul Pontifus Maximus, care vizeaza postul de Stapan Neincoronat al Universului, un fel de Caligula Imperator care-l va face pe Bo - primul caine al Americii - senator!!! Terenul s-a pregatit inca din 2008, de regizorul Ron Howard, care in filmul Frost Nixon, care reda viata celui care a fost presedinte al Statelor pe atunci Unite ale Americii, Richard Milhous Nixon, a plasat in gura presedintelui Nixon o expresie pe care acesta nu a folosit-o niciodata, dar a constituit sursa de inspiratie pentru actuala mesianica faptura: "When the president does it, that means it's not illegal- cand presedintele o face, asta inseamna ca nu este ilegal". Ce repede s-a uitat ca presedintele Nixon a salvat omenirea din pragul unui iminent razboi cu consecinte armaghedonice si a adus relatiile cu China si Rusia la un nivel nemaiintalnit in istoria relatiilor diplomatice. Dar cand te tragi dintr-o familie de Quakeri sau Mormoni suporti consecintele.
Astept cu un vadit interes prabusirea sistemului bancar mondial, care va incepe prin instituirea unor impozite de pana la 40% pe sumele depuse, desi Bancile fiinteaza cu banii deponentilor; si cand te gandesti ca Pat Robertson, candidat la obtinerea nominalizarii Partidului Republican la presedintia USA, in anul 1980, ne-a familiarizat cu faptul ca marile banci s-au deschis cu un capital lichid de 50 de dolari, acum profiturile trimestriale trecand cu mult limita zecilor de miliarde trimestrial!?!
Cei care au dubii in privinta veridicitatii celor citite, le recomand  The New World Order - Noua Ordine Mondiala, aparuta sub prestigioasa semnatura a lui Pat Robertson. Tot Pat Robertson ne informeaza ca Guvernul Federal a intrat in dotarea a 2700 de tancuri, dotate cu 1.6 miliarde munitii, spre a fi folosita impotriva... noastra!?! Sa fi avut Tom Head, judecator din orasul Lubbock, statul Texas, dreptate cand a afirmat ca realegerea mesianicului personaj va duce la un razboi civil, care este iminent.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page