Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: "nu limba româna este o limba latina, ci limba latina este o limba româneasca!"19 martie 2013
National, Prima pagina

Secretele Vaticanului incep sa iasa la lumina. Intr-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith (foto), fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost  decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost  presedinte al Conferintei sefilor de universitati irlandeze si fost membru al Biroului de conducere al Conferintei Rectorilor Universitatilor Europene (CRE), face o declaratie socanta, scrie Daniel Roxin pe blogul sau. "Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba romana este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba romana, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba romana este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba romaneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)." (aceasta declaratie socanta o puteti vedea in inregistrarea de mai jos, incepand cu minutul 52:21)
Oare aceasta declaratie facuta acum cateva luni de o personalitate occidentala, care nu are interese personale in Romania, sa aiba legatura si cu faptul ca Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in tara noastra, din anul 1999, ca Romania este "Gradina Maicii Domnului"? Ce stiu cei de la Vatican iar noi nu stim? Ce documente secrete se ascund in buncarele Vaticanului? S-ar putea rasturna multe dintre lucrurile pe care le stim noi despre istoria umanitatii, daca acestea ar fi facute publice? Cu siguranta ca da! Din ce in ce mai multe dovezi ne arata ca spatiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe.
Despre faptul ca istoria este falsificata sau prost inteleasa au vorbit multe personalitati in decursul timpului. Haideti sa vedem ce ne spun si altii despre limba romana si limba latina, despre pamanturile Vechii Dacii. - "Colhii si dacii ma cunosc, ei vorbesc o limba barbara, de idioma latina" (Horatiu, marele poet roman (65 i. Chr. - 08 i. Chr.) - Odele, I, 20 (afirmatie facuta cu aproape un secol si jumatate inaintea cuceririi unei parti din Dacia).- "Civilizatia si istoria au inceput acolo unde locuieste azi neamul romanesc." (W. Schiller, arheolog american)- "Limba lor [romanilor] n-a putut fi extirpata desi sunt asezati in mijlocul atator neamuri de barbari si asa se lupta sa nu o paraseasca in ruptul capului, incat parca nu s-ar fi luptat atata pentru viata cat pentru o limba." (Antonio Bonfini)
 
"Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice ca este mai putin in firea celei dintai firi romane, ca ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintai si daca nu m-as teme sa dau o infatisare paradoxala acestei observatii juste as zice ca ea e cea mai noua dintre toate, sau cel putin a aceea in ale carei parti se gasesc mai putine urme din graiul popoarelor din care s-au nascut. Limba latineasca in adevar se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt insusi acest grai." (D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stari a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)- "Locul acesta unde este acum Moldova si tara Munteneasca este drept Dacia, cum si tot Ardealul si Maramuresul si cu tara Oltului. Aste nume mai vechi decat acesta, Dacia nu se afla, in toti cati sunt istorici." (M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)- "De aceia, macar ca ne-am deprins a zice ca limba romana e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUSI DACA VOM AVEA A GRAI OBLU, LIMBA ROMANEASCA E MUMA LIMBII CEI LATINESTI." (Petru Maior, Istoria pentru inceputul romanilor in Dacia, p 316, 1812)- "Acesti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmasi ai marii si stravechii semintii de popoare a tracilor, dacilor si getilor care si acum isi au limba lor proprie si cu toate asupririle, locuiesc in Valachia, Moldova, Transilvania si Ungaria in numar de milioane." (Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)- "DACHII PREA VECHE A LOR LIMBA OSEBITA AVAND, CUM O LASARA, CUM O LEPADARA ASA DE TOT SI LUARA A ROMANILOR, ACEASTA NICI SA POATE SOCOTI, NICI CREDE." (Constantin Cantacuzino, 1639-1716)- "Romanii despre care am mai spus ca sunt daci." (Bocignoli, 29.6.1524, la Ragusa)Iata doar cateva citate ce ar trebui sa-i puna pe ganduri chiar si pe cei mai incompetenti istorici romani sau sa le dea un pic de fiori celor care ne falsifica istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevarul va iesi la lumina. Iar adevarul este ca NU suntem urmasii Romei si ca limba noastra este mai veche decat latina vorbita de invadatorii romani.
Daniel Roxin
N.R. Emisiunea realizata de Daniel Roxin pe aceasta tema va putea fi urmarita vineri seara, de la ora 22:00 si in reluare, sambata, de la ora 20:00, si duminica, de la ora 11:00, pe Nasul Tv, care poate fi urmarit pe internet  (http://live.nasul.tv/) http://www.financiarul.ro/2013/03/19/incendiar-fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca/
 

(Articol primit de la corespondentul nostru onorific Gabriel Teodor Gherasim)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page