Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

În data de 4 aprilie, în peste 20 de orase din tara, vor avea loc proteste si manifestatii împotriva explorarii/exploatarii 

In data de 4 aprilie, in peste 20 de orase din tara, vor avea loc proteste si manifestatii impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Lista oraselor in acest moment este urmatoarea: 2 Mai, Alba Iulia, Arad, Barlad, Brasov, Bucuresti, Buzau, Buzias, Calarasi, Cluj-Napoca, Codlea, Constanta, Costinesti, Craiova, Galati, Iasi, Mangalia, Oradea, Piatra Neamt, Reghin, Slatina, Sibiu, Suceava, Targu Neamt, Timisoara, Vaslui. Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel national si organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri.Manifestantii cer :

    * anularea hotararilor de guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum si Clara Petroleum, in Dobrogea, Vaslui, respectiv judetele Bihor, Arad si Timis;

    * interzicerea prin lege a metodei fracturarii hidraulice si realizarea studiului de impact si asupra mediului.

Ne opunem oricarei ingerinte din partea corporatiilor in scrierea legislatiei romanesti, in dauna interesului cetateanului. Denuntam coruptia la nivel inalt care serveste interese anti-cetatenesti. Luptam pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru dreptul la viata si sanatate, pentru dreptul la o corecta informare a cetatenilor.
Invitam mass-media, parlamentarii ?i reprezentantii autoritatilor locale sa fie alaturi de societatea civila si cetateni in lupta unita pentru adevar, pentru apararea dreptului fundamental la un mediu sanatos si pentru democratie.
Internet: http://www.ecotoporadea.ro/, http://stopfracturare.ro,

Anton Dan
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page