Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

2 APRILIE - Ziua Internationala de Constientizare a Autismului


 
            Domnul senator, Marian Vasiliev, Presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse, a participat miercuri, 3 aprilie, la Palatul Parlamentului la Conferinta internationala cu tema “Modele de succes in abordarea integrata a serviciilor pentru diagnosticarea, interventia recuperarii, functionalitatii, integrarea sociala, educationala si profesionala a persoanelor cu tulburare de spectru autist”.
            Evenimentul a fost organizat de Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) care activeaza in domeniul protectiei sociale a persoanelor cu dizabilitati si ale caror membri au in familie persoane cu dizabilitati, cu prilejul datei de 2 APRILIE - Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.
            Aceasta zi a fost stabilita de Organizatia Nationala a Natiunilor Unite, printr-o rezolutie care a fost adoptata pe 18 decembrie 2007, pentru a sensibiliza si constientiza societatea in legatura cu nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale famiilor acestora.
            In cadrul conferintei au fost prezentate date despre situatia persoanelor cu autism din Romania, precum si modele de furnizare de servicii si integrare a persoanelor cu autism prezentate de reprezentanti din state cu o vasta experienta in domeniu: SUA, Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Danemarca, Suedia.
            „Comisia pentru egalitatea de sanse se va implica activ in sprijinirea organizatiilor nonguvernamentale si asociatiilor de parinti ai caror copii sunt diagnosticati cu tulburari din spectrul autist. Din punct de vedere legislativ vom sustine propunerile pentru imbunatatirea legislatiei de profil, precum si gasirea unor solutii de imbunatatire a serviciilor de diagnosticare, recuperare si integrare sociala, educationala si profesionala ”  a declarat senatorul PP-DD, Marian Vasiliev.
            La eveniment au participat reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, Parlamentului European, Guvernului, autoritatilor locale, reprezentanti din SUA si state membre UE, organizatii neguvernamentale din tara si din strainatate, asociatii de parinti, specialisti din domeniul medical si mass media.

Anton Dan
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page