Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romania spune NU exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica


Comunicat
27 Martie, 2013
 4 aprilie 2013 – Ziua Nationala impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica
Pe data de 4 aprilie, in peste 20 de orase din tara, vor avea loc mai multe proteste si manifestatii impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica.
Lista oraselor in acest moment este urmatoarea: Bucuresti, Barlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Neam?, Mangalia, 2 Mai, Calara?i, Piatra Neamt, Slatina, Gala?i, Timi?oara, Oradea, Ia?i, Buzau, Costinesti, Buzias, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea, Negresti, Reghin, Tecuci si numarul lor este in crestere.
•             Cerem anularea hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum si Clara Petroleum, in Dobrogea, Vaslui, respectiv judetele Bihor, Arad si Timis. Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturarii hidraulice si realizarea studiului de impact si asupra mediului. In fiecare oras se vor depune petitii la Prefecturi, ca procedura prealabila pentru anularea hotararilor de Guvern;
•             Ne opunem oricarei ingerinte din partea corporatiilor in scrierea legislatiei romanesti, in dauna interesului cetateanului. Denuntam coruptia la nivel inalt care serveste interese anti-cetatenesti. Luptam pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru dreptul la viata si sanatate, pentru dreptul la o corecta informare a cetatenilor.
Toate protestele sunt coordonate unitar la nivel national si organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coalitia pentru Mediu, Asociatia Romania Fara Ei, Asociatia Romania Vie si alte ONG-uri locale).
Invitam Mass Media si parlamentarii sa fie alaturi de societatea civila si cetateni in lupta unita pentru adevar, pentru apararea dreptului fundamental la un mediu sanatos si pentru democratie.
Fiti alaturi de noi pe 4 aprilie in toata tara, in toata lumea!
Atasat, gasiti o prezentare mai detaliata a actiunii si a subiectului gazelor de sist.
Contact:
George Epurescu, Tel: 07457653983; Diana Iftodi, Tel: 0745591421                            
E-mail: stopfracturare@gmail.com , gepurescu@yahoo.com                
Web: http://stopfracturare.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page