Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cu cartile pe fata!„Romanii sunt un popor fara istorie..., destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale...  Disparitia lor de pe fata pamantului va fi un pas inainte." (Fr. ENGELS)
 

„Vlahii erau un popor pasnic, binevoitor, primitiv. Acest lucru se observa si in satele lor, traiau in case mici, darapanate”...  Am citat din „Traseul legendelor satmarene”, ghid turistic recent editat, din fonduri europene, de „un obscur ONG din localitatea Patyod, Ungaria, in parteneriat cu Asociatia Culturala Nagykaroly es Videke” (n.n. - care functioneaza pe langa UDMR Carei), „care contine un limbaj agramat si o multime de expresii jignitoare la adresa romanilor. Acestia sunt denumiti peiorativ «olah», in sectiunea scrisa in limba maghiara, respectiv «vlahi» in sectiunea scrisa in limba romana, fiind caracterizati drept un «popor primitiv»”. Ghidul, mistificand grosolan Istoria romanilor, a fost realizat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, fiind distribuit in mod gratuit in tara noastra, in peste 1.500 de exemplare. Nu este exclus ca acesta sa fie distribuit si in strainatate, intrucat nu este editat doar in limbile maghiara si romana, ci si in engleza si germana.
 Directorul Bibliotecii Centrale Universitare «Lucian Blaga» din Cluj Napoca, prof. dr. Doru Radosav, contesta „atat continutul lucrarii, cat si faptul ca produsul a fost editat sub sigla Uniunii Europene”, afirmand ca „se va adresa inclusiv europarlamentarului Ioan Mircea Pascu, pentru ca lucrarea sa faca obiectul unei interpelari in Parlamentul European”. In opinia universitarului clujean, „Acest tip de proiect transfrontalier reprezinta un veritabil atac la adresa romanismului. Este inacceptabil ca istoria romanilor sa fie denaturata de o asemenea maniera, in numele transfrontalierismului. Lucrarea reprezinta «un afront» la adresa romanilor”. Are perfecta dreptate.
Ca de obicei, ai nostri mai-mari sau mai mici, au tacut malc, sa nu tulbure sensibilitatile discriminatilor pozitiv, a caror obraznicie a luat un avant fara precedent.
        „Romanii sunt un popor fara istorie, destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice. Disparitia lor de pe fata pamantului va fi un pas inainte.” (Karl Marx si Friedrich Engels, Opere complete, vol. 8, pag. 229) Oare chiar asa sa fie? Asa suntem noi, poporul roman? Pai, daca suntem niste... „gunoaie”, de ce ne urasc unii, si mai ales de atata vreme? Nu poti uri ceva sau pe cineva lipsit de valoare, decat daca detine vreun „ingredient” periculos ori constituie un obstacol in calea ta. Care ar fi obstacolul reprezentat de poporul roman, „contrevolutionar” (a se citi contraproductiv!) si „fara istorie”? Raspunsul este cuprins in insasi  „sentinta” din veacul al 19-lea, a lui Engels: „caracterul lor (n.n.- al nostru) national”, de a carui „extirpare sau pierdere” depinde disparitia noastra de pe fata pamantului, ceea ce, pentru viitorul revolutiei mondiale dorite atunci de Engels, si cel al Federatiei regiunilor europene preconizate acum de Noua Ordine Mondiala, ar insemna „un pas inainte”. Voilá!
„Larry Watts, unul dintre istoricii care a adus nenumarate elemente de noutate in istoria recenta a Romaniei, a evidentiat transant ura unor unguri si rusi la adresa romanilor: «... sovinismul antiromanesc e evident - poporul roman ramanand un popor-paria multi ani dupa caderea lui Ceausescu», subliniind de unde porneste: «De la ocupantii Transilvaniei, la Engels - care cerea explicit uciderea in masa a romanilor si eliminarea „popoarelor-gunoaie” (vezi citatul de mai sus) -, si de la Lenin, care a declansat primul razboi al U.R.S.S. cu Romania si (de la Gorbaciov - n.a.) care a dirijat ultimul razboi al U.R.S.S., dus tot cu Romania, in 1989, politica agresiva sovieto-ruseasca se prelinge ca o dara de sange in istoria Romaniei.[...] In Romania de dupa '89 a existat linia gorbaciovista, care nu a vrut interventie militara, a fost linia G.R.U., care a fost pregatita pentru interventia militara si paramilitara, si a fost linia K.G.B.-ista, de asemenea, pregatita pentru interventia militara sau paramilitara. Puterea a fost acaparata de vechii agenti sovietici inlaturati de Ceausescu». «Adevarul este ca tarile din Pactul de la Varsovia au conlucrat impotriva Romaniei, inca din anii '60, si in anii '70-'80, au continuat intr-un mod foarte nociv, prin serviciile lor de informatii pana in '91 [...]. In 1971, Brejnev declara: „Ceausescu a mers prea departe". [...] Fostii „prieteni” din Pactul de la Varsovia au scos Romania din joc. Ei sunt, astazi, bunii europeni»” (Ion Maldarescu, http://www.art-emis.ro).
         „Bunii europeni” care isi permit, in Romania, sfidari pe care nicio tara civilizata si (inca) libera nu le-ar permite, nimanui, pe teritoriul ei. Din pacate, mizeria aceea de „ghid turistic” aparut la Satu Mare nu e nici primul, nici ultimul gest de sfidare nemeseasca la adresa romanilor. De pilda, cazul Sabinei Elena Muruianu, fetita cu bentita tricolora din Covasna, ar putea fi respins de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, condus de Asztalos Csaba, acesta argumentand, joi seara, la DigiTV, ca... „Exista o petitie depusa si urmeaza sa derulam procedura legala: urmeaza audieri, dupa care solutionare. In audieri vom invoca problema ca s-a facut o plangere in numele altei persoane. Petitia e depusa de un parlamentar in numele fetitei, ca atare, daca parintii fetitei nu-si asuma petitia, ea va fi respinsa”. Pretextul e penibil, doar aparent provocat de o criza de orgoliu, acest Asztalos Csaba avand posibilitatea si chiar obligatia morala de a se autosesiza din pozitia pe care o detine.
Exemplul ar putea parea nerelevant in abordarea temei, daca nu am sti ca politica maghiara autonomista presupune atacuri continue, fatise sau subliminale, la constiinta  nationala romaneasca. Sa ne amintim ca, la doar doua zile dupa numirea sa in functia de consilier al premierului Romaniei, György Frunda declara, pentru  publicatia  „Népszabadság” din Ungaria: „Romania nu este un stat national! (...) Am aceeasi convingere si aceleasi principii ca atunci cand am fost secretarul adunarii constituante si spun in mod necontenit ca Romania nu este un stat national. si, de fapt, acum cu atat mai putin ca atunci cand s-a schimbat regimul, deoarece a intrat in Uniunea Europeana, N.A.T.O., Consiliul Europei, si a renuntat la o parte a suveranitatii sale, pe care o imparte cu institutiile europene de care apartine. (...) Romania sa o lase mai moale cu statul national. Minciuna are picioare scurte. Daca reusesc (o) sa sustin acea regiune in care maghiarii sunt majoritari, pentru ca aceasta regiune exista de mai multe secole, aceste regiuni au dobandit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene si cel al Imparatiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazeaza tocmai pe aceste regiuni”.
      „Refuzul, sub pretexte puerile de primire a Romaniei in spatiul Schengen, in special al Olandei (interesata prea mult de portul Constanta), alimentat de lobby-ul maghiar, se asociaza cu cresterea artificiala a numarului cetatenilor cu dubla cetatenie din Romania. Guvernele si presedintele Romaniei, in mod tradator, au acceptat ca pe teritoriul tarii noastre sa fie aplicata o lege budapestana vizand acordarea cetateniei ungare pentru anumiti cetateni romani. Ori serviciile speciale nu au sesizat aspectul (mira-m-as), ori carmacii Romaniei executa neconditionat, si fara sa ne intrebe, comanda. Presedintia, Parlamentul Romaniei si Guvernul tarii ne asurzesc cu o tacere criminala. (...) La randul lor, viperele autohtone, slugi preaplecate si parsive ale Inaltelor Porti occidentale, executa, fara cracnire, ad literam, ordinele primite, fie de la Oncle Sam, fie de la dictatorii bruxelieni. Toate, in detrimentul poporului roman. Dupa ce au anihilat forta de reactie a Armatei, agresorii musca lacom din trupul tarii, constienti de starea de neputinta in care ne-au adus. Panglicile cu care Romania a fost imbrobodita vreme de mai bine de douazeci de ani aduc tare mult cu margelele cu care colonistii i-au amagit pe papuasii din Noua Guinee. De aici si pana la aberanta afirmatie «Distrugerea Romaniei este o cauza nobila», nu-i decat un pas. (...) Urmarile acordului, nedeclarat oficial, dar usor sesizabil, Merkel-Putin se doresc o versiune actualizata a Pactului Hitler-Stalin. La fel ca in urma cu 74 de ani, consecintele le suporta tot romanii. In acest context, un obscur scarta-scarta pe hartie transnistreana si-a permis sa afirme ca Romania ar trebui sa dispara ca stat. Desi «perla» xenofobului suna dezacordat, ea nu constituie decat ecoul deciziilor dictatorilor de la Bruxelles, care au decis ca, in 2013, se va realiza «distrugerea statelor nationale si transformarea Uniunii Europene intr-o „federatie de regiuni”, astfel incat elitele nationale sa nu mai poata opune rezistenta centrului decizional aflat, undeva, pe axa Bruxelles-Berlin».
Dictatul de la Bruxelles nu este altceva decat versiunea clona a Diktatului de la Viena, iar mult trambitata modificare a Constitutiei Romaniei va fi Calul Troian prin care «regionalizarea», inclusiv cea pe criterii etnice, va instaura dictatura si controlul absolut al New World Order (Noua Ordine Mondiala), in spatele careia se afla entitati nationale si supranationale deosebit de influente. Miscarile separatiste din tarile occidentale precum Spania, Marea Britanie, Italia, Franta, Scotia etc. au fost listate in planurile Comisiei Europene de «regionalizare-federalizare» a tuturor statele-membre si creare a Federatiei europene S.U.E. (Statele Unite ale Europei) sub copita N.W.O.” (Alexandru Moraru, „Razboi total impotriva Romaniei”).
Nimic nou sub soare! La inceputul lunii decembrie 1989 - sunt sigura ca va amintiti -, Nicolae Ceausescu primise un raport despre discutiile de la Malta dintre celor doua mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite si URSS. Raportul vorbea despre „un nou echilibru pe continentul european”, o „redefinire a sferelor de influenta” si avea la baza lucrarea lui George Demko si William Wood, „Recompunerea lumii in secolul 21”, precum si discutiile reprezentantilor celor doi poli de putere, obtinute de un spion roman. Pentru Romania, se prevedea ca Transilvania sa devina parte a Ungariei, actualele judete Dolj, Caras-Severin si Timis sa se desprinda de Romania si sa devina „ o tara a tiganilor”, partea vestica a Basarabiei sa revina Romaniei, iar partea estica,  inclusiv Transnistria, sa devina zona autonoma „Dniester”, in cadrul Ucrainei. In octombrie 1992, publicatia franceza „L’evenement de Jeudi” confirma aceste „previziuni”, publicand harta geostrategilor. Peste Romania de sud-vest scria „tigani”. stiindu-se, in sferele de conducere, ca o geostrategie pe termen lung se aplica, eventual adaptandu-se din mers, documentul a alertat forurile militare. (...) Documentul cu pricina se pare ca a fost responsabil si de catastrofa aeronautica de la Balotesti, din 1995, pentru ca in avion s-ar fi aflat persoana care reusise sa puna mana pe el. „Raportul de la Malta” a provocat demisia, la 1 noiembrie 2000, a generalului de corp de armata Mircea Chelaru din functia de sef al Marelui Stat Major al Armatei, care  organizase o conferinta de presa pe aceasta tema.  „Presedintele Emil Constantinescu m-a chemat si mi-a zis sa dau o dezmintire”, preciza acesta, pentru gazetarii de la „De veghe Patriei”. „Evident, nu aveam ce sa dezmint. (...) Aveam informatii precise despre actiunile de enclavizare a sudului Olteniei, si nu numai. In 1996, se observase o actiune de musulmanizare a Dobrogei, pentru constituirea unei comunitati religioase dupa modelul Huntington.  Mi-am prezentat demisia, ca singura solutie pentru rezolvarea situatiei. Oricum, produsesem declaratia menita sa transmita celor in cauza ca nu pot sa-si duca la capat actiunile, ca natiunea romana este protejata. (...) Constiinta unei natiuni se bazeaza pe cinci piloni: drapel, imn, uniforma, limba si traditie. Dupa cum puteti observa, exact acesti piloni sunt atacati, pentru ca poporul roman sa-si piarda constiinta nationala si sa poata fi divizat. Atacarea acestor piloni este o dovada clara ca se urmareste in continuare faramitarea Romaniei!” – sublinia, atunci, mentinandu-si opinia si in prezent, domnul general Mircea Chelaru.
Ne asteapta zile grele si bine ar fi sa ne trezim macar in ceasul al 12-lea. Pana nu e prea tarziu!
MARIANA CRISTESCU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page