Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministerul Culturii i-a cerut demisia managerului Muzeului Brukenthal, pentru prezentarea "tendentioasa" a situatiei institutiei


Ministerul Culturii anunta ca i s-a cerut managerului Muzeului National Brukenthal din Sibiu sa-si prezinte "de indata demisia", pe motiv ca a incalcat "etica profesionala" si mandatul incredintat de minister, prezentand in mod "tendentios" situatia institutiei muzeale.
"Joi 28 martie, Muzeul National Brukenthal a comunicat impasul financiar in care se afla in privinta platii utilitatilor pentru luna martie. Deficitul a fost produs de distribuirea dezechilibrata a subventiei acordate de Ministerul Culturii si veniturilor proprii. Pe 29 martie, secretarul de stat si secretarul general al Ministerului Culturii i-au comunicat managerului Muzeului Brukenthal ca situatia a fost rezolvata, fiind alocata o suplimentare de 700.000 lei doar pentru primul semestru al anului 2013", se arata intr-un comunicat al Ministerului Culturii, postat pe site-ul institutiei.
In comunicatul citat este criticat faptul ca desi i s-a comunicat managerului muzeului ca situatia a fost rezolvata, acesta a anuntat ca s-a trecut la inchiderea partiala a institutiei.
"Cu toate acestea, managerul a tinut o conferinta de presa in data de 1 aprilie 2013, in care a prezentat tendentios situatia muzeului si nu a aratat ca solutia a fost gasita cu maxima promptitudine. Managerul a anuntat, de asemenea, ca a trecut la inchiderea partiala a muzeului. In acest fel, managerul a incalcat grav atat etica profesionala, cat si mandatul incredintat de Ministerul Culturii. Pentru acest dublu motiv i s-a cerut sa-si prezinte de indata demisia", precizeaza Ministerul Culturii.
Luni, directorul Muzeului National Brukenthal de la Sibiu, dr. Sabin Luca, a anuntat ca a decis sa interzica temporar accesul vizitatorilor la parterul Palatului Brukenthal, unde este muzeul, dar si expozitia "Tezaurul" de la Muzeul de Istorie, din cauza subfinantarii.
"Suntem obligati, ca sa nu fim nici corupti si nici sa nu stricam echilibrele bugetare ale Romaniei, sa luam niste masuri. si sincer, nu e gluma ca asta e viata. In birourile Muzeului National Brukenthal va functiona cate un singur bec. Gazul s-a taiat. De patru zile s-au oprit centralele, chiar daca legea are niste reglementari, ca trei zile consecutiv sa fie o temperatura anume, inainte de a le opri. Noi nu avem ce face, pentru ca deja suntem cu o gaura de plata de 150.000 de lei restante", a declarat Sabin Luca luni.
Directorul muzeului a sustinut ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza banilor mult prea putini de care beneficiaza institutia. Potrivit acestuia, pentru luna martie, muzeul sibian a primit de la Ministerul Culturii suma de 21.000 de lei, cand necesarul era de aproape zece ori mai mare, adica 204.000 de lei. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page