Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Gimnastica: Flavius Koczi, aur la sol, Larisa Iordache, argint la sarituri, în World Challenge, la Doha


In prima zi a finalelor concursului FIG World Challenge Cup de la Doha, gimnastul roman Flavius Koczi a castigat medalia de aur la sol, in timp ce Larisa Iordache a fost a doua la sarituri, intr-o competitie dotata cu premii de 50.000 dolari si la care participa 150 de gimnasti si gimnaste din 36 de tari.
In prima finala a zilei, la sol masculin, Flavius Koczi a avut cel mai greu exercitiu dintre toti cei 8 finalisti, cu dificultate 6,500, terminand invingator cu un total de 14,925. Pe locul urmator s-a situat brazilianul Arthur Oyakawa - 14,900, pozitia a treia fiind ocupata de Rok Klavora (Slovenia) - 14,700.
Prima finala a zilei de joi a competitiei feminine, cea de sarituri, a adus delegatiei Romaniei un meritoriu loc secund, prin Larisa Iordache, cu un total de 14,675 puncte, gimnasta romanca fiind devansata, cu 14,825 puncte, de o specialista a acestui aparat, Than Phan (Vietnam), care a avut o saritura cu cea mai mare dificultate din concurs - 6,200.
La cal cu manere, unde a castigat marele favorit, ungurul Krisztian Berki, cu 15,450 puncte, Koczi s-a situat pe 8, cu 14,450, tot in concursul masculin participand si debutantul in intrecerile seniorilor, Andrei Muntean, al 6-lea la inele, cu 15,150, unde s-a impus brazilianul Arthur Nabarrete - 15,700.
La paralele inegale, finalistele romance au ocupat locul 5, prin Diana Bulimar - 13,750, respectiv 6, prin Larisa Iordache - 13,325. La acest aparat s-a impus chinezoaica Jianxin Tan - 14,850.
Vineri sunt programate ultimele 5 finale ale competitiei, in 4 dintre acestea fiind prezenti si sportivii romani. Astfel, Flavius Koczi va intra in concurs al 5-lea la sarituri, iar Marius Berbecar (al 6-lea in concurs) si Andrei Muntean (al 3-lea) sunt prezenti la paralele, iar la feminin Larisa Iordache si Diana Bulimar vor ataca cel putin podiumul la barna (Bulimar a 2-a, Iordache, ultima in finala) si sol (Iordache deschide seria, iar Bulimar o inchide). AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page