Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Allan Pease: Daca nu ai sti din ce tara vin, ai crede ca tinerii din România sunt americani



Scriitorul australian Allan Pease, celebru atat prin volumele publicate, cat si prin emisiunile de succes de la radio si televiziune, le-a vorbit, miercuri, clujenilor, despre limbajul corpului, la seminarul intitulat "How to be a people magnet/Cum sa atragi ca un magnet oameni", organizat cu prilejul lansarii volumului sau intitulat "Limbajul trupului in dragoste" aparut la Editura Curtea Veche Publishing.
"Romanii sunt greu de observat. Aveti varstnicii, care au semnale corporale foarte controlate. Par suparati sau tristi, dar de fapt isi mascheaza opiniile, fiindca asta faceau in perioada comunista. Este, apoi, generatia tanara, sub 30 de ani. Daca nu ai sti din ce tara vin, ai crede ca tinerii din Romania sunt americani. Limbajul trupului lor este aidoma celui din filme", a explicat Alan Pease.
El nu a ezitat sa le dea un sfat tinerilor, primit cu aplauze de acestia: "Trebuie sa zambiti, sa va tineti capul sus, pentru ca viitorul este de a-i convinge pe ceilalti sa faca afaceri aici".
Allan Pease este convins ca limbajul corpului reprezinta intre 60 si 80 % din impactul pe care il avem unii asupra altora.
"Eu ii invat pe oameni sa se uite dupa contradictiile din comportamentul celuilalt si sa afle, astfel, daca li se spune adevarul sau nu. Gesturi precum atingerea nasului, ori scarpinatul in cap ne indica faptul ca omul din fata noastra nu spune adevarul, ne minte. In general, cei ce isi pun mereu mana pe cap nu sunt onesti", a spus Allan Pease.
Referindu-se la oamenii politici, Allan Pease a spus ca acestia nu fac bine cand apar la televiziune fara sa ceara sfatul unui expert in imagine, care sa le spuna cum sa se comporte si ce gesturi sa faca.
"Politicienii din fostele tari comuniste au obiceiul de a arata si acum cu degetul sau cu pumnul cand vorbesc, incercand sa convinga auditoriul, cetatenii. Este ca si cum ai spune "te iubesc" si arati pumnul. Noi ii invatam cum sa isi arate mainile, cum sa zambeasca, cum sa dea din cap si cum sa devina agreabili. De regula ii votam pe oamenii care ne plac", a mai spus Allan Pease. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page