Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sarbatoarea Pastelui: Bisericile din Ierusalim îi învita pe credinciosi sa vina pe Pamântul Sfânt


sefii Bisericilor din Ierusalim au facut apel la credinciosii din intreaga lume marti, in traditionalul lor mesaj de Paste, sa vina pe Pamantul Sfant, relateaza AFP.
''Ca sefi ai Bisericilor din Ierusalim, lansam un apel ecumenic catre toti crestinii din lumea intreaga sa vina sa ne viziteze bisericile si sa paseasca pe pietrele vii ale acestui pamant pe urmele lui Hristos Cel Inviat '', se spune in mesaj.
Ei fac apel, de asemenea, la rugaciune pentru ''prezenta crestina, care nu inceteaza sa scada in contextul unor provocari existentiale in tot Orientul Mijlociu''.
''Biserica de pe Pamantul Sfant le cere insistent tuturor oamenilor de buna credinta din lume, indeosebi celor care au autoritate, sa se roage impreuna cu noi pentru situatia din Siria, Liban, Palestina, Israel, Egipt, Irak si de peste tot unde exista tulburari politice'', adauga mesajul pascal, semnat indeosebi de catre patriarhii greco-ortodox si latin /romano-catolic/ ai Ierusalimului.
Saptamana Mare a inceput duminica la Ierusalim prin traditionala procesiune a Ramurilor de pe Muntele Maslinilor pana in Orasul Vechi, in prezenta a circa 35.000 de credinciosi, pelerini straini si palestinieni.
Ea se va incheia duminica viitoare, de Paste, care marcheaza Invierea lui Hristos dupa crucificarea Sa, potrivit Evangheliilor.
Crestinii ortodocsi, majoritari pe Pamantul Sfant, vor sarbatori Pastele pe 5 mai.
Paralel, festivitatile consacrate Pastelui evreiesc, care marcheaza fuga evreilor din Egipt, potrivit traditiei biblice, au inceput luni seara si vor dura opt zile.
Ministerul israelian al Turismului a afirmat ca se asteapta la 150.000 de vizitatori in perioada Pastelui. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page