Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Premierul Ponta preia interimatul la Ministerul Justitiei


Primul-ministru Victor Ponta a avut marti o discutie cu presedintele Traian Basescu in care au convenit ca seful Guvernului sa preia interimatul postului de ministrul al Justitiei, urmand ca premierul sa faca, in maximum 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei, informeaza Biroul de presa al Guvernului.
"Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de Guvern de maine, 27 martie, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala", precizeaza Guvernul, intr-un comunicat de presa.
Astfel, in cursul zilei marti, "primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei", se arata in comunicatul Guvernului.
Senatorii au validat-o marti pe Mona Pivniceru pentru functia de membru al Curtii Constitutionale a Romaniei din partea Senatului, dupa ce Comisia juridica a acestei Camere a dat raport favorabil numirii acesteia la CCR.
Pivniceru, propusa de Partidul National Liberal, a obtinut in plen 99 de voturi pentru si 33 contra, Gheorghe Iancu, propus de Partidul Democrat Liberal - 16 voturi pentru si 116 contra, iar Florina Ruxandra Jipa, propusa de Partidul Poporului - Dan Diaconescu - 17 voturi pentru si 115 contra.
Mona Pivniceru il va inlocui pentru o perioada de noua ani in functia de membru al CCR pe Ion Predescu, caruia ii va expira mandatul in luna iunie. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page