Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Presedintele Basescu decoreaza Academia de Studii Economice, la 100 de ani de la înfiintare


Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de decorare a Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintare.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, "cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintare, pentru profesionalismul de exceptie si abnegatia manifestate de cadrele didactice in procesul de afirmare si dezvoltare a invatamantului, stiintei si culturii economice din Romania", Traian Basescu a conferit Ordinul "Meritul pentru Invatamant" - in grad de Comandor Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
Decorarea institutiei de invatamant a fost facuta la propunerea presedintelui Basescu.
Academia de Studii Economice va organiza joi o conferinta care marcheaza debutul aniversarii a 100 de ani de existenta a celebrei scoli de inalte studii economice din Romania.
Potrivit unui comunicat de presa al ASE, conferinta este prima dintr-un ciclu de prelegeri, 'ASE 100', care se constituie ca o suita de dezbateri pe teme majore cu personalitati din domeniul economic, adresate intregii comunitati universitare, care se vor organiza lunar, pe tot parcursul anului universitar.
Vor sustine discursuri academicianul Mugur Isarescu, guvernatorul BNR si prof. univ. dr. Pavel Nastase, rectorul ASE.
Regele Carol I al Romaniei semna pe 6 aprilie 1913 Decretul de infiintare a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale, Academia de Studii Economice de astazi.
Seria evenimentelor dedicate Centenarului ASE continua cu Senatul festiv din 3 aprilie 2013 care va aduce laolalta, in superba Aula Magna, absolventi renumiti, studenti, profesori, diplomati, rectori si decani ai unor scoli superioare de prestigiu din lume, precum si presedintii Romaniei si personalitati marcante ale comunitatii de afaceri. Seara, la Ateneul Roman, se va desfasura un concert aniversar al Cameratei Regale.
De asemenea, in aceeasi zi vor avea loc inaugurarea Muzeului ASE, dezvelirea placii memoriale ASE 100 pe cladirea din Piata Romana, un vernisaj de expozitii outdoor, precum si vernisajul expozitiei de pictura Viorel Marginean. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page