Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ECOUL INVIEREA LUI LAZAR GRABESTE RASTIGNIREA LUI IISUS!Preot Aurel Sas, Las Vegas

Si zicand acestea, a strigat cu glas mare: Lazare, vino afara! Si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: Dezlegati-l si lasati-l sa mearga!” (Ioan 11, 41-44)

„Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El. Iar unii dintre ei s-au dus la farisei si le-au spus cele ce facuse Iisus. Deci arhiereii si fariseii au adunat sinedriul si ziceau: Ce facem, pentru ca Omul Acesta face multe minuni?.... Deci, din ziua aceea, s-au hotarat ca sa-L ucida!” (Ioan 11, 45-53).


(Continuare din editia precedenta)

 Femeile si oamenii de azi, cu copiii lor se pierd in viata, pentru ca nu au credinta crestina in Viata Vesnica dupa moarte si astfel nu cred nici ca exista o Judecata si o rasplata in Rai ori Iad, dupa viata de credinta sau necredinta, ce au trait-o aici pe pamant. Daca preotul predica in Biserica despre Rai si Iad nu le convine la oameni, fiindca Dumnezeu le vorbeste in constiinta lor ce ii asteapta dupa moarte, in urma vietii de pacat ce o traiesc. Asadar, lipsa omului de a vrea sa cunoasca de existenta Raiului si a Iadului, dupa moarte il duce la toate pacatele si suferintele ce le traieste ca urma a vietii de pacat, fara frica de Dumnezeu, care naste intelepciune (Psalmul 110, 10).
Vazand Iisus ca Marta crede ca fratele ei va invia in ziua cea de apoi, S-a revelat ei si omenirii intregi, zicand: „… Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai”. Multumim, Doamne Iisuse, ca Te-ai revelat noua pacatosilor si lumii intregi ca Tu esti „Invierea si Viata” si daca credem in Tine, chiar si dupa ce vom muri vom traim cu Tine in Viata Vesnica, cea dupa moarte. Nimic nu este mai mult ca aceasta revelatie. Slavit sa fii, Doamne, de sufletele noastre si ale fratilor nostri din toate popoarele lumi, Tu „… Marele Dumnezeu si Mantuitor al nostru Hristos Iisus” (Tit 2, 13), Care Te-ai dat pe Tine pentru noi (Tit 2, 14), alegand moartea ca noi sa putem alege viata.

Crezi tu aceasta?
Dar sa nu uitam ca Iisus a intrebat-o pe Marta: Iar ea a putut fericita sa raspunda: „… Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume” (Ioan 11, 22-27). Aceasi intrebarea o adreseaza Iisus si astazi, fiecarei persoane de la o margine a lumii la cealalta: „Crezi tu aceasta?, adica ca El, Iisus, este „Invierea si Viata”, fiindca nu mai daca crezi aceasta revelatie din partea Lui, El te poate ajuta in strigatul nevoii tale, numai daca poti raspunde ca Marta: „… Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume” (Ioan 11, 27), El, Iisus Hristos, Domnul si Mantuitorul omenirii te va ajuta. Sa observam ca Marta a putut sa raspunda nu numai: „Da, Doamne” cred, dar ea a putut sa raspunda ca a crezut inca de mult, cand a zis: „Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume” (Ioan 11, 27).
Astfel, sa invatam a vedea in totdeauna, cand cerem de la Dumnezeu ceva in rugaciunile noastre, intrebarea Domnului: „… Unde este credinta voastra?” (Luca 8, 25) si trecand la cercetarea credintei noastre, unde a fost cand ne-am rugat si nu am primit ce am cerut si unde este acum credinta noastra cand ne rugam, vom realiza si vom intelege de ce nu am primit poate ce am cerut si raspunsul lui Iisus ucenicilor Sai, despre credinta, cand a zis: „Iar Iisus le-a raspuns: Pentru putina voastra credinta. Caci adevarat graiesc voua: „Daca veti avea credinta in voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta” (Matei 17, 20).
Prin urmare, stimate cititorule, niciodata cand cerem de la Dumnezeu ceva in rugaciunile noastre si nu primim, nu este din cauza faptului ca El nu ne-ar asculta, ci din cauza slabei noastre credinte si alte pacate in care traim. Aceasta stim din raspunsul lui Iisus omului bolnav de lepra, care I-a zis: „… Doamne, daca voiesti, poti sa ma curatesti. Voiesc, fii curatat! si indata s-a dus lepra de pe el!” (Luca 5, 12, 13).

Iisus sta de vorba plangand cu Maria si cu iudeii veniti!!
Marta dupa starea de vorba cu Domnul s-a dus si a anuntat-o si pe sora ei Maria, care a uns cu mir pe Domnul si I-a sters picioarele cu parul capului (Ioan 11, 2), in iluminarea divina pentru Fiul lui Dumnezeu. Maria primind vestea despre Mantuitorul ca vine la ei a alergat imediat sa-L intampine pe Domnul si impreuna cu ea au mers si Iudeii, care venisera sa o mangaie si intalnindu-L la intrarea in Betania, Maria a cazut la picioarele Lui, zicand ca sora ei Marta: „… Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit” (Ioan 11, 32).
Domnul vazand-o pe Maria plangand si pe iudeii ce venisera cu ea, a suspinat cu duhul, intreband: „… Unde l-ati pus? Zis-au Lui: Doamne, vino si vezi”. Atunci „… A lacrimat Iisus!” (Ioan 11, 33-35). Din cuvintele lui Maria catre Iisus ca: „… Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit” (Ioan 11, 32), rezulta ca cele doua surori Marta si Maria, ale lui Lazar, aveau aceeasi puternica credinta in Fiul lui Dumnezeu, ca daca El era prezent il salva pe fratele lor si nu murea. Astfel, putem intelege, cum credinta si iubirea mare ce o aveau cele doua surori ale lui Lazar, in Dumnezeu, au facut sa vina Domnul sa le invieze din morti fratele. Tot asa trebuie inteles, despre credinta oamenilor in toate timpurile ca ea aduce pe Dumnezeu intru salvarea lor.
In continuare, observam ca Iisus Domnul „a plans cu cei ce plang”, fiindca vazand lacrimile Mariei si ale iudeilor „a suspinat cu duhul” si a intrebat: „Unde l-ati pus?” si invitandu-L: Doamne, vino si vezi”, Iisus a lacrimat!!! Stimate cititorule, aici vedem ca Fiul lui Dumnezeu plange cu cei ce plang! Este posibil sa planga Dumnezeu cu noi cei ce plangem desi noi suntem pacatosi? Da, Domnul Iisus Hristos plange cu cei ce plang, se bucura cu cei ce se bucura si suspina cu duhul cu cei ce suspina. Este adevarat! Acum am vazut asa cum noi oamenii vrem, sa vedem ca sa credem!
Sa credem, de acum inainte ca Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, plange de fiecare data si cu noi si pentru noi in necazurile ce le avem, batand la usa sufletului sa-I deschidem sa faca lumina in viata noastra, in intunericul adus de pacat, salvandu-ne, dupa cum zice: „Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine” (Apoc. 3, 20). Asadar, observam ca totul depinde de noi, daca vrem sa-I deschidem Domnului usa sufletului si a casei familiei noastre sa intre El, Iisus sa ne mantuiasca. Hristos, Mantuitorul nostru vrea sa vada si lacrimile credintei ce le avem in rugaciune ca la Maria. Si precum a intrebat-o pe ea: „Unde l-ati pus? (pe Lazar), ne va intreba si pe noi: Unde este si care este necazul tau?
Va urma


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page