Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1074)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Discursul mesianicei fapturi, tinut la International Convention Center din Ierusalim a relevat, fara niciun dubiu, afinitatea Titanicului Pontifus Maximus, fata de Saul Alinsky, comunist-marxist de prima marime, fost community organizer  si unul din mentorii si ideologii preferati ai ocupantului Biroului Oval. Luarea de cuvant prezidentiala a fost presarata cu citate din opera lui Alinsky, a avut o tenta revolutionara asemanatoare unui discurs tinut de Che Guevara si a recomandat auditoriului "sa schimbe societatea din ceea ce este in ceea ce ar trebui sa fie".
 Pentru cei mai putin familiarizati, aceasta teza apartine lui Saul Alinski si poate fi regasita in cartea lui de capatai "Rules for Radicals - Reguli pentru radicali". Nu este prima data cand operele lui Alinsky au constituit sursa de inspiratie a discursurilor presedintelui, primei doamne sau a unor membrii ai curentei administratii. Cartea a fost dedicata primului rebel - Lucifer si constituie, alaturi de Communist Manifesto,  o platforma model a ideologiei de extrema stanga cu indicatii - sarcini precise de schimbare a sistemelor sociale din interior prin metoda infiltrarii. Asta, pentru cei care mai aveau semne de intrebare asupra celor care ne conduc si asupra directiei spre care se indreapta ceea ce a fost candva o reala democratie.
Cei care-si mai amintesc de data de 26 Martie, 2012, retin cuvintele adresate de Barack Hussein Obama lui Dimitrie Medvedev: "aceasta este ultima mea campanie electorala. Dupa aceasta voi avea mai multa flexibilitate - This is my last election. After my election I have more flexibility". Sa speram, desi am indreptatite dubii, ca nu o sa mai avem alta campanie electorala care sa-l nominalizeze presedinte pe viata; un lucru este cert: are foarte multa flexibilitate, lucru care va genera situatii conflictuale de proportiile celor care au generat razboiul civil american.
Astazi, data la care va scriu acest eseu, este ziua de 23 Martie, 2013, zi care marcheaza implinirea a 238 de ani de la fulminantul discurs al marelui patriot american, "Give me Liberty, or give me Death - Da-mi libertatea sau da-mi moartea!". Celor care le-au scapat date referitoare la Patrick Henry, doresc sa le reamintesc ca a fost o figura proeminenta a Revolutiei Americane, promotor al Doctrinei Drepturilor Naturale - Doctrine of Natural Rights, care stipuleaza inviolabilitatea unor drepturi pe care le avem ca indivizi, inca inaintea aparitiei Codului lui Hammurabi, Codului de Drept Roman sau al oricaror Coduri Civile sau Penale din lume  si a fost cel mai ardent opozant al inlocuirii Articolelor Confederatiei - Articles of  Confederation - cu Constitutia Statelor Unite, anticipand, ca nimeni altul, pierderea multor drepturi obtinute in timpul Revolutiei Americane si ignorarea totala a primelor 10 Amendamente la Constitutia Americana, cunoscute sub numele de Bill of Rights-Drepturile Omului, in special Amendamentul 2 care prevede dreptul de a detine si a purta arme. Foarte probabil ca Patrick Henry n-ar fi supravietuit timpurilor actuale, cand asistam la incalcarea flagranta a Constitutiei USA si la diminuarea accentuata a multor libertati stipulate de legislatia tarii. Orice restrictie impusa de actualul ocupant al Biroului Oval, constituie o incalcare flagranta a drepturilor consfintite prin Constitutie. Sa nu fi auzit nimeni din cohortele de pretinsi, care mai de care garnisiti cu diplome, masterate si doctorate de Benjamin R. Tucker, editor si publicist al periodicului "Liberty", care a caracterizat perfect sistemul nostru juridic: "noi decretam o multime de legi care fabrica criminali si putine care sa-i pedepseasca - We enact many laws that manufacture criminals, and then a few to punish them".
Nu pot scrie despre Patrick Henry, fara a nu va reaminti de un mare adevar lasat posteritatii: "Virtutea, morala si religia constituie armura care ne redau invingibilitatea. Acestea sunt tacticile pe care trebuie sa le studiem. Daca le pierdem, noi suntem cuceriti, cazuti. - Virtue, morality and religion! This is the armor, my friend, and this alone that renders us invingible. These are the tactics we should study. If we lose these, we are conquered, fallen..." Stadiul degradant in care a ajuns societatea actuala a fost generat de ruperea totala de virtute, moralitate si religie. Saptamana aceasta, presa americana relata despre cazul a doi copii de 17 si 14 ani, din Atlanta, Georgia, care au ucis cu focuri de arma, baiatul de 13 luni al unei vecine. Motivul: vecina fiind saraca nu a putut onora pretentiile financiare ale celor doi!!! Zilnic, mass-media americana ne mediatizeaza cele mai abominabile crime posibile, iar liberalii vor sa ne priveze de drepturile conferite de Amendamentul 2, la Constitutia USA - Dreptul de a purta arma. Cand incerc sa vizionez programele transmise pe posturile de televiziune, imi reamintesc cuvintele actorului Groucho Marx: "Gasesc televiziunea foarte educativa. De fiecare data cand cineva deschide televizorul, merg in alta camera si citesc o carte - I find television very educating. Every time somebody turns on the TV set, I go into the other room and read a Book".
 Cu toate acestea, Orasul Ingerilor - Los Angeles, detinator al unor performante demne de invidiat -  capitala mondiala a spargerilor bancare, a consumului de droguri, a prostitutiei, a bandelor armate de raufacatori etc. etc. etc. va organiza un festival al pornografiei, la care se asteapta participarea a zeci de mii de... stele ale genului!!! Dragi ignoranti, decaderea morala duce automat la decaderea finala. Imperiul Roman nu a disparut in anul 410, cand regele vizigot Alaric I a ocupat, a jefuit si a dat foc Romei si nici in anul 475-476, cand Romulus Augustulus a fost detronat de Odoacru, capetenia mercenarilor germani; Imperiul Roman, cea mai mare forta economica si militara a timpului a decazut moral sub Caius Iulius Germanicus, alias Caligula, imparat roman (37-41). America nu mai dispune de politicieni de talia "parintilor fondatori" si se complace zilnic in adularea ineptiilor mesianicei fapturi. Va asigur ca Patrick Henry, considerat "Vocea Revolutiei", liderul de necontestat impotriva tiraniei Britanice, coautor al Declaratiei de Independenta, n-ar fi ramas pasiv in fata ingradirilor libertatilor constitutionale. Acest geniu cerebral, avocat al principiilor pe care s-a creat America si "actorul" care a avut rolul principal de a face din natiunea americana o realitate, ne-a atentionat sa fim cu bagare de seama, vigilent cu libertatea noastra; folosita necorespunzator poate duce la pierderea totala a libertatii. Tot de la Patrick Henry ne-a ramas ca "natiunile care cauta grandoarea, puterea si splendoarea au devenit victime proprii lor nebunii si si-au pierdut libertatea - Nations who have gone in search of grandeur, power and splendor... been the victims of their own folly they lost their freedom". Se aude, America?
Pana ce nu se va invata si aplica recomandarea lui Patrick Henry, "Constitutia nu este un instrument al guvernului sa controleze poporul, este un instrument al poporului sa controleze guvernul - The Constitution is not an instrument for the government to restrain the people, it is an instrument of the people to restrain the government", Big Brother este in control al tuturor aspectelor legate de viata fiecarui individ.
Nimic nu se va schimba si vom avea o soarta nemeritata, pana nu se va admite in cele mai mici amanunte pierderile, neajunsurile si lipsurile. Sunt cuvintele amiralului Ysuroku Yamamoto si credeti-ma, toate natiunile globului au multe de invatat de la poporul Nipon.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page