Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DE CE BAT CLOPOTELE PENTRU PEDELISTI?Mai sunt cateva zile pana la congresul PDL, cand se va afla cine va fi noul sef al partidului si deja, unii membri trag clopotele ruperii PDL. Ideea scindarii nu vine de un neica – nimeni, ci de la Elena Udrea si Monica Macovei – doi dintre cei trei candidati la functia de presedinte al PDL, care nu se sfiesc sa arunce vina acestei posibilitati in carca actualului sef  peste pedelisti – Vasile Blaga.

Peste acesta idée, care a inceput sa capete deja ecou in taberele portocalii, in apele tulburi pedeliste a mai fost aruncata, recent, o piatra – plecarea la PNL a lui Mihai Stanisoara – considerat, nu cu mult timp in urma, un nume extrem de important pentru acest partid. Numai ca, odata cu plecarea acestuia, rand pe rand, pedelistii au cam inceput sa cedeze nervos, o recenta cearta a acestora lasandu-se cu strigaturi, miza fiind cine sa ocupe locul lasat liber de Stanisoara – cel de lider al pedelistilor in Camera Deputatilor.

Iar dupa cum s-a aflat, pe surse, se pare ca in cearta cu strigaturi a pedelistilor la mijloc a picat tot Blaga, caruia i-a fost aruncata in carca si “tradarea” lui Stanisoara.

Prin urmare, numarandu-si zilele inca de sef al PDL, Vasile Blaga este prins din ce in ce mai mult in diverse conjucturi, doar-doar va ceda, inclusiv in competitia pentru recastigarea functiei supreme in partid.

Cum insa acesta nu da nici un semn de capitulare, dinspre celelalte tabere a inceput sa rasara ideea ruperii partidului, de sfoara clopotului care anunta sfarsitul trandafirului portocaliu agatandu-se deja contracandidatele sale – Elena Udrea si Monica Macovei.

In ce masura insa, din toata acesta agitatie a scindarii partidului va ramane o cearta cu strgaturi sau o strategie ascunsa in sensul de “bate saua ca sa priceapa iapa” urmeaza sa aflam.

Fiindca nu este exclus ca pentru PDL sa mai fie trase si alte sfori, cele de la Cotroceni. Cum insa, dupa cum s-a vazut, Traian Basescu s-a lepadat de ceva vreme de Vasile Blaga, nu-i exclus ca ideea ruperii partidului sa se fi copt tocmai prin “laboratoarele” prezidentiale, stiindu-se ca exista oaresce aprecieri pentru cele doua candidate femei la sefia PDL.

In concluzie, sa asteptam sa vedem ce valuri se vor mai porni in apele deja tulburi ale pedelistilor. Oricum, dupa plecarea lui Stanisoara, s-a conturat deja un grup de pedelisti care, la o adica, pot forma si un posibil cor care sa se poata alatura celor doua doamne candidat la sefia PDL care, din cand in cand, mai trag de sfoara clopotului ruperii PDL. Nu-i exclus insa ca altii, in culisele acestui scenariu, sa  fi cioplit deja crucea, la care sa se depuna, obligatoriu, coroane doar cu trandafiri portocalii!
 (Petru Iosipescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page