Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Corlatean vrea solutii pentru diminuarea cheltuielilor efectuate de români pentru un serviciu consular


Ministrul Titus Corlatean a luat parte marti la lucrarile Reuniunii Consulare organizata de MAE cu participarea personalului cu atributii consulare din cadrul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei din Italia, Spania, Grecia si Portugalia, solicitand identificarea unor solutii viabile pentru diminuarea cheltuielilor efectuate de cetatenii romani pentru un serviciu consular.
Potrivit unui comunicat al MAE remis marti AGERPRES, reuniunea de la Roma (18-21 martie) are drept scop uniformizarea practicilor consulare, cunoasterea legislatiei comunitare si modalitatile de transpunere si implementare a acesteia.
"In cadrul discutiilor ministrul afacerilor externe a solicitat participantilor sa analizeze si sa gaseasca solutii viabile atat pentru diminuarea cheltuielilor efectuate de cetatenii romani pentru un serviciu consular, cat si pentru uniformizarea documentelor de suport care stau la baza prestarii serviciilor consulare. Au fost discutate aspecte cu privire la gestionarea situatiilor de criza si a altor situatii deosebite in care sunt implicati cetateni romani, in contextul cresterii numarului celor care si-au stabilit domiciliul/resedinta in spatiul UE, fapt ce a generat o amplificare a problematicii in materie: accidente, conflicte de munca, minori neinsotiti, spitalizari, cazuri de privare de libertate, transfer de persoane condamnate, transport medical, trafic de persoane, infractiuni cu violenta avand victime cetateni romani, problematica cetatenilor romani de etnie roma, delincventa juvenila si altele", se arata in comunicatul citat.
In acest context, ministrul Titus Corlatean a dispus sa se identifice, in regim de urgenta, un spatiu care sa corespunda volumului activitatilor consulare desfasurate de Ambasada Romaniei la Roma.
"Impreuna cu reprezentantii institutiilor partenere participante au fost analizate cazuri intalnite si identificate solutii pentru a asigura mecanisme rapide pentru acordarea asistentei consulare cetatenilor romani in strainatate", mai informeaza Ministerul de Externe.
MAE mentioneaza ca la respectiva reuniune participa si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei si Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.
De asemenea, MAE anunta ca ministrul Corlatean a participat marti si la ceremonia solemna de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, desfasurata in Cetatea Vaticanului, Piata Sfantul Petru. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page