Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1073)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Chiar daca deconspirarea imi este o notiune necunoscuta, preferand sa duc cu mine in Imparatia lui Hades o multitudine de fapte, intamplari, lucruri etc. nu pot contesta faptul ca Sir Winston Churchill a fost, este si ramane printre revoltator de putinele persoane intrate pe esichierul politic, care merita din plin respectul tuturor, atat pentru acuratetea mesajelor transmise cat si pentru curajul, caracterul si taria morala de relevare a adevarului, indiferent cat de dureros ar fi fost. In multitudinea de emanatii cerebrale ramase de la Sir Winston Churchill, am remarcat una cu tente .... zoologice: "Iubesc porcii. Cainii se uita in sus la noi; pisicile se uita in jos la noi. Porcii ne trateaza drept egalii lor - I like pigs. Dogs look up to us, Cats look down on us. Pigs treat us as equals". Trecand in revista evenimentele cu care ne confruntam la nivel planetar, n-am nici cel mai mic dubiu ca lumea este condusa de ... egalii nostri. Ce minte rationala, ce persoana structurata mental la standardele minime de a percepe fenomenele geo-politice cu care ne confruntam poate intelege deciziile infantile luate de politicienii lumii, decizii care duc indubitabil spre sfarsitul planetei. Oricum, dupa ce-am scapat de 21 Decembrie, 2012, orele 23:11, de previziunile Mamei Omida, ale Vangai si probabil ale lui ... Za Va Banga, noile "pastile" fabricate in cele mai sofisticate laboratoare ale lumii, ne prevad disparitia odata cu trecerea in nefiinta a lui Francisc I, pana nu de mult fost Cardinal de Buenos Aires, numit Jorge Mario Bergoglio. Oricum, HABEMUS PAPAM si asta este cel mai important, pana la trecerea lui in nefiinta, urmata de disparitia noastra. Din nou, desi nu mai era nevoie, se adeveresc cuvintele lasate posteritatii de jurnalistul H.L. Mencken: "Scopul unei politici practice, este sa tii populatia tot timpul alarmata".
 In ce ma priveste, fara a-mi asuma "calitatile" futurologilor sau ale "laboratoarelor", unde genii de o calitate indoielnica fabrica la comanda guvernului invizibil tot felul de (a)normalitati, ar fi incorect sa nu va reamintesc niste anticipari facute in aceste eseuri. Astfel, in Clipa numarul 993 din 25 Iunie 2011 v-am familiarizat cu Peter Principle-Principiul lui Petru, emanat de Laurence J. Peter, om de stiinta si specialist in Hierarchiulogy - stiinta ierarhizarii, care ne-a spus ca "intr-o ierarhie fiecare angajat ajunge-tinde sa se ridice la nivelul lui de incompetenta-In a hierarchy every employee tend to rise to his level of incompetence". Situatia degradanta a omenirii este generata de mentinerea acestor cohorte de ignoranti si incompetenti la pupitrul de comanda al deciziilor care privesc soarta acestui terifiant mapamond. Tot in acelasi eseu va aminteam ca "incarcarea unei natiuni cu debite si transferarea lor catre generatiile viitoare este moral iresponsabila".
Din nefericire, am amintit ca in conjunctura politica actuala, in care soarta natiunilor este harazita in sfere inaccesibile unei minti rationale, este mai bine sa fii dator vandut. Cei care n-au fost datori vanduti, n-au avut datorii, au avut soarta tragica in Sfanta zi de Craciun-25 Decembrie 1989!!! Va asiguram ca lista va fi completata si cu altii, mentionand ca nici Libia si nici Venezuela n-au datorii! Va reamintesc ca eseul era datat 25 Junie, 2012. La nici doua luni de la cele anticipate de mine, mai exact la 22 August, 2011, conducatorul Libiei, col. Muammar Gaddafi "a fost indepartat" in urma unei revolte populare, iar la 20 Octombrie, 2011, a fost linsat de beneficiarii locuintelor gratuite, invatamantului gratuit si a tot felul de gratuitati si facilitati de care niciuna dintre natiunile globului nu beneficiaza. In plus, deloc de neglijat, a fost "partenerul nostru" in lupta impotriva islamo-terorismului, furnizand, alaturi de Israel, informatii de o valoare inestimabila. Sa fim bine intelesi: daca eliminarea fizica a lui Muammar ar fi avut loc dupa atentatul terorist din 5 Aprilie 1986, la o Discoteca din Berlinul de Vest, frecventata de militari americani si caruia i-au cazut victime 3 militari americani sau dupa atacul terorist  din 21 decembrie 1988, asupra Avionului PanAm 103, in urma caruia au rezultat 270 de victime totul, era normal. Dar pentru eliminarea fizica a unui adversar incomod nu trimiti 5 escadrile din US Air Force; va asigur ca doua echipaje speciale din Fort Bragg, North Carolina sau Fort Banning, Georgia, ar fi rezolvat misiunea fara probleme. Ganditi-va ca regimul Taliban din Afganistan a fost inlaturat de la putere de 410 membrii ai trupelor speciale. Din 2001, zeci de mii de militari s-au aflat pe teatru operational din Afganistan, cu rezultatele ... cunoscute.
Jenantul situatiei este ca atat Mubarak cat si Gaddafi "au fost partenerii" nostri, iar dupa eliminarea lor am adus la putere regimuri ostile afiliate cu Al-Qaeda. La orizont se profileaza Siria, care va avea soarta celorlalte tari care s-au confruntat cu Arab Spring. Despre Venezuela, tara cu o situatie financiara prospera si fara debite sistemului financiar mondial, situatia este cunoscuta: Marti, 5 Martie, 2013, Hugo Chavez, presedintele Venezuelei ne-a parasit! Veti spune, si pe buna dreptate ca multi ne parasesc. Da, aveti perfecta dreptate, unii ne parasesc voit, altii "sunt ajutati de un grup de simpatizanti".
Intr-un eseu anterior v-am familiarizat cu numele eroului national Polonez, Tadeus Kosciusko, care in seara zilei de 10 Octombrie 1794, a rostit cuvintele: FINIS POLONIAE - S-ATERMINAT CU POLONIA. La 24 Noiembrie 1795 a avut loc a treia impartire a Poloniei, prin care s-a hotarat suprimarea statului polonez. Va scrie aceste randuri o persoana care are  in familie americani, germani, maghiari si vietnamezi si care va atentioneaza de ani de zile! Transilvania este ca un vulcan, gata sa explodeze, cu consecinte imprevizibile. Cu actuala reputatie, va asigur ca nimeni dintre natiunile lumii nu va fi de partea Romaniei cand se va ajunge la FINIS TRANSYLVANIAE!!! Din ignoranta - prostie, infantilism politic sau toate la un loc, ne uitam peste Prut, in Ucraina, in Serbia etc. fara a realiza ca acest lucru inseamna dezmembrarea tarii. Trebuie sa vin eu, de la peste 10.000 km sa va atentionez ca Ungaria are un Lobby foarte puternic in toate tarile lumii, este cel mai ardent sustinator al aderarii Moldovei la UE si functionari superiori din organele de Law Enforcement isi fac studii universitare si post universitare in Ungaria. V-am atentionat in nenumarate ocazii ca inca din 1917, Ottokar Von Czernin, Ministru de Externe al Imperiului Austro-Ungar a propus Rusiei Tariste dezmembrarea Romaniei; uitam ca in 1924 Iosif Visarionovici Stalin a ridicat aceeasi problema la insistentele lui Bela Kun; ignoram total faptul ca in cele doua razboaie mondiale am plecat pe front cu germanii si ne-am intors impotriva lor - lucru de altfel meritoriu, desi o pozitie de neutralitate era mult mai binevenita. Colac peste pupaza, am mai suparat-o si pe Angela Merkel, considerat politicianul numarul 1 al UE; iarasi uitam ca in anul 1964 academicianul Valev, umbla cu degetul pe harta tarii si daca nu aveam un conducator ca cel de atunci, eram dezmembrati de multa vreme; nu realizam ca Ungaria are cel mai puternic Lobby din lume la Washington, iar pentru Americanii, la care istoria si geografia nu reprezinta punctele lor forte, Tratatul de la Trianon are aceeasi insemnatate ca si Doctrina Monroe; adica sunt total ignorate sau nu li se acorda nicio importanta.
Si, foarte probabil ca v-a ajuns, ultima anticipare a fost cea referitoare la ocupantul somptuosului birou de la etajul VII, al organizatiei aflata in McLean, Fairfax Country, statul Virginia, facuta inaintea nominalizarii de catre Senat, desi s-a utilizat si politica de filibuster, senatorul Paul Ryan, tinand un discurs care a durat peste 13 ore si era menit sa impiedice nominalizarea.  
A.C.Ton  

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page