Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Trupa de saltimbanci si sperietoarea pentru lastuniMaria Diana Popescu, Agero

 Morisca lumii nu se opreste, ziarele scriu, hotii ii invata pe morari sa macine cu autoritatea celor care impart faina, eu pornesc din nou prin multime, e impresionanta viata in mijlocul inamicilor. Sub lupa practicienilor chititi pe comersantii de piei, la fel ca privirea unei copile spre primul flacau chipes intilnit, actuali si fosti parlamentari, cincisprezece la numar, sint cercetati penal pentru „conflict de interese”. Ce muzica usoara! In plus, reteaua penalitatilor se imbogateste cu doua exemplare din judecatorie, vindute pe 150.000 de euro bucata. Culmea Justitiei, insa, cele doua judecatoare inapoiau spaga inculpatului, daca acesta nu era eliberat. Precum vedem, coruptia are si ea morala ei! Somnul omenirii e profund, la doi ani dupa izbucnirea revoltelor, ravasita complet, Siria inregistreaza peste 70 de mii de morti si peste un milion de refugiati. Obama, de frica, vrea sa transforme Iranul in sperietoare pentru lastuni si turisti, cica tot de frica, la noi, iarba viitorului a fost cosita de tovarasii de punte,  Rusia joaca dur si reocupa pozitiile de forta la Chisinau, iar pina la urma Europa ne va trimite, la fel ca in Grecia, trupa de saltimbanci, Task Force Romania. Daca Puterii de la Bucuresti ii trece prin cap sa accepte experimente si torturi noi pentru popor, inseamna ca s-au vindut cu totul intereselor straine, si nu au alt scop decit sa-si conserve puterea pina la moartea capitalismului. Task Force Romania ar insemna pierderea definitiva a suveranitatii, dar si o arma permanent indreptata spre noi.
Citeva zeci de functionari europeni in costume negre, cu insigna albastra si stelute galbene, ar veni sa ne ofere, gratis, asistenta tehnica in toate functiile suverane ale statului. Ne vor da cu lingurita atit cit sa ne impleticim mai repede in insecuritate economica, sociala si nationala. Cum grecii au acceptat guvernarea prin intermediul Task Force Greece, presupun ca nici noi nu vom protesta. N-am scos un cuvint nici la numirea, in 2012, a pensionarul american Wesley Clark, in functia de consilier onorific al premierului. Afacerist in industria extractiva din Kosovo, Polonia si nu doar atit, fostul general Clark a condus campania NATO (1999) de bombardare a obiectivelor sirbesti din Kosovo. Acum, iata-l la noi, un lup paznic la oi, platit, probabil, cu gaze pe sest. Ce act de voluntariat din partea generalului! Imi ofer si eu voluntariatul presedintelui Obama, poate reusim impreuna sa punem capat cutremurului continuu din Romania si razboaielor nedrepte din lume. Daca nu ne grabim cu impusa impartire pe regiuni, s-ar putea ca luptatorul din fosta Iugoslavie sa devina avocat al planului Kosovo si la noi.
Asadar, tehnocratia va ingropa democratia. Profesionistii binevoitori ne vor acorda control si asistenta tehnica dezinteresata oficial, interesata, in secret. Se aude prin culisele C.E. si prin presa bruxelleza ca ne vor captusi cu un nou tip de austeritate. Numai pe catei, nu si pe dulaii. De ce nu vor sa inteleaga cit euroscepticism si minie au adunat in doar citiva ani, in Balcani? Astea sint cele mai bune performante ale uniunii! Ca tot a venit vorba de catei si dulai, continuind umbletul prin lume, de pilda in statele lumii a treia, milioane de copii orfani asteapta ori sa fie infiati ori sa moara de foame, in timp ce „minti luminate” construiesc spatii de lux pentru ciini. De la hoteluri si orase pentru patrupede, o companie de televiziune a lansat in SUA si Israel un post TV destinat ciinilor. Programele contin filme si muzica selectata pe baza unor studii stiintifice, la care ciinii sint adusi sa priveasca. In ce lume traim, Doamne! Si eu iubesc animalele, dar sa faci o industrie pe seama lor, e de-a dreptul absurd. Studiile stiintifice cu privire la eradicarea coruptiei, saraciei si stoparea razboiului, sint considerate nerentabile. Va amintiti cind UE a cerut sa fim foarte atenti cu purcelusii integrati? Sa pastram linistea linga tarcul lor, sa nu-i tinem in frig sau caldura excesiva, sa le antifonam cocina, sa le difuzam muzica ambientala impotriva stresului, sa le punem perna sub cap, sa le dam apa cu paharul, iar  in cazul cind se fac reparatii la acoperisul cocinei si echipa de reparatii nu stie sa bata cuiele pe tacute, sa-i ducem la film, la terasa, la bazin cu masaj. Iar inainte de sacrificare sa legam porcul la ochi. La antipod, tot mai multi oameni ai planetei traiesc si azi ca in evul mediu, in colibe, mizerie, foame si intuneric.
De la animale, trecem la un alt fel de animal care, consumind prea multa carne de cal, s-a imbolnavit de boala vacii nebune si l-a pus intr-o situatie jenanta pe actorul  Kevin Costner,  la Théatre du Chatelet din Paris. Actorul s-a trezit fara voie intr-o piesa de teatru sovina. Gazda, un comediant francez, dupa citeva ironii neinspirate, i-a oferit lui Costner un „cadou” de prost gust. I-a adus un cal in scena, spunindu-i ca e o vaca din Romania - „o vaca foarte dulce, ca temperament si gust, care ii va fi  livrata la hotel, si-l va astepta ori pe canapea, ori in congelator”. Comediantii francezi n-au deloc umor, nici talent si sint tot mai dezagreabili, luind in calcul cele trei antecedente. Cind arata cu degetul spre noi, ascund de fapt gunoiul lor sub pres. Oare umoristul Antoine de Caunes a depus cumva la muzeu  vreun exemplar din acele cu care bunicii si strabunicii lui se scarpinau de paduchi? Oficial, Romania a fost scoasa din culpa, iar francezii au fost obligati sa-si prezinte scuze cind au recunoscut nechezatul propriilor cai in lazania.
In concluzie, de ce nu exportam mai mult, de ce nu importam mai putine otravuri? Pentru ca nu mai avem industrie nici macar pentru betisoare de sters in urechi. Poate ca a sosit vremea sa ne mai aratam si noi coltii, pentru ca, sincer, n-am vazut nicaieri in lume oameni mai vrednici, mai inteligenti, mai credinciosi si mai cu bun simt, decit romanii.

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page