Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Salaj: Gradina Botanica din Jibou întâmpina primavara cu 20.000 de lalele


O colectie de circa 20.000 lalele din soiuri variate sunt asteptate sa infloreasca la Gradina Botanica din Jibou in aceasta primavara, primele in cursul lunii martie, insa majoritatea in cursul lunii aprilie.
"Avem in acest an o colectie importanta de lalele, circa 20.000 de bulbi, interesante si variate ca specii. Primele, un soi de lalele salbatice, vor inflori chiar in luna martie, insa majoritatea ar trebui sa se deschida in aprilie-mai", a declarat, luni, pentru AGERPRES Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetari Biologice Jibou, in cadrul caruia functioneaza Gradina Botanica.
Potrivit sursei citate, cercetatorii institutiei mentionate incep in aceste zile un proiect de prospectare a judetului in cautarea lalelei pestrite, specie declarata monument al naturii, ce a fost semnalata in Salaj in "Lunca cu lalea pestrita - Valea Salajului", arie protejata de interes national - rezervatie naturala de tip floristic si peisagistic situata pe teritoriul administrativ al orasului Cehu Silvaniei.
"Se pare ca specia nu mai exista in zona respectiva, dar avem semnale ca ar putea fi in alte zone. Vom prospecta zonele respective si daca vom gasi exemplare vom recolta mostre pentru cultura in vitro, pentru a putea fi multiplicate mai apoi", a precizat sursa citata.
Gradina Botanica "Vasile Fati" se intinde pe circa 35 de hectare si este organizata pe sectoare (fiecare sector grupeaza plantele dupa anumite criterii specifice). Ea include un complex de sere colectionare, de microproductie si cercetare, un acvariu, un parc zoo si gradina japoneza. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page