Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tenis: Ion Tiriac, alaturi de alte glorii, admis în International Tennis Hall of Fame


Ion Tiriac, Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale si Charlie Pasarell vor fi admisi in International Hall of Fame cu prilejul unei ceremonii ce va avea loc pe 13 iulie 2013 la Newport (SUA).
Fostul tenisman, actual om de afaceri, va fi admis la categoria contributii pentru dezvoltarea tenisului, datorita rolurilor sale de antrenor influent si promotor de succes.
De la crearea sa in 1955, doar 224 de persoane din doar 19 tari au fost acceptate in Hall of Fame.
Un jucator de succes la dublu, Ion Tiriac, 73 ani, a devenit un lider influent in tenis, incepand de la rolul de antrenor pana la promovarea de mari turnee. In anii '70, Tiriac si colegul sau Ilie Nastase au devenit parteneri intr-o echipa de dublu de mare succes. Tiriac a preluat rolul de mentor in acest parteneriat si a transpus aceasta experienta intr-o cariera administrativa de succes in tenis. Tiriac a avut o abordare directa, in stilul afacerilor, in tenis si a lucrat fara oboseala pentru a promova jucatorii, turnee si a creste interesul pentru acest sport prin intermediul televiziunii. A antrenat si a condus cariera unor jucatori precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic si Boris Becker, care a castigat 5 turnee de Grand Slam cand a lucrat cu Tiriac. In plus, a fost promotor si director a numeroase evenimente, inclusiv a 2 dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Ope si Madrid Masters. El continua sa promoveze tenisul in tara sa natala si este proprietar al turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucuresti. Ca jucator, tiriac a avut un rol instrumental in echipa de Cupa Davis a Romaniei, pentru care a jucat 15 ani, si a ajutat la calificarea in 3 finale. In 1970, alaturi de Nastase a castigat titlul la dublu la Roland Garros, se arata in caracterizarea facuta romanului de catre International Tennis Hall of Fame. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page