Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Oras mic, victorie mare!

Miercuri-seara, imediat dupa incheierea intalnirii hotaratoare in privinta clasamentului, intre echipele Unirea Urziceni si Steaua Bucuresti, intalnire considerata derbiul etapei, l-am auzit pe un comentator sportiv folosind cuvantul miracol.

Nu-i vorba despre niciun miracol! Despre nicio minune! Ci despre munca enorma, munca serioasa. Despre profesionalism! Revelatia celei de-a 91-a editii a campionatului romanesc, cu un Dan Petrescu, antrenor talentat, de talie internationala, cu un manager priceput in ale "fotbalului" - Mihai Stoica, cu un patron discret (caruia aproape nu i se cunoaste numele, fara aparitii pe sticla televizoarelor, fara tam-tam, fara zgomot si scandal), care nu se amesteca in treburile sau in formarea echipei, cu putini bani intr-un oras cu doar 17.000 de locuitori, a avut o ascensiune fantastica, de la divizia inferioara de mai ieri pana in fruntea clasamentului si in Liga Campionilor Europei.

Echipa Unirea (care va incasa, in total, cam 13,5 milioane de euro!), pentru jucatori, antrenor, manager si finantator inseamna, intr-adevar, unire! Numai astfel ei au facut posibil ca echipe cu traditie in fotbalul romanesc - Steaua, Dinamo, Rapid, F.C. Timisoara - sa se situeze, in clasamentul final, dupa Unirea Urziceni.

Salutata cu focuri de artificii si cu sampania invingatorilor, noua campioana a Romaniei si fanii ei au sarbatorit cum se cuvine o victorie meritata, discreta.

Obisnuitul tur, in triumf, al stadionului, in enorma bucurie generala, a dus la o concluzie simpla: oras mic, victorie mare!

LAZAR LADARIU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page