Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (1071)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

In timpul unei alocutiuni tinuta la TC Williams High School din Alexandria, Virginia, Shaker Elsayed, imam la proeminenta Moschee din Arlington, Virginia si-a indemnat auditoriul, format in exclusivitate din imigranti etiopieni de religie islamica -apropos, Etiopia este tara majoritar ortodoxa- sa declare razboi in favoarea Islamului. Pentru semnatarul acestei rubrici, asemenea afirmatii nu mai constituie nicio surpriza, ele incadrandu-se "perfect" in caracterizarea facuta de Titanicul Pontifus Maximus: Islamul este o religie a pacii!!!
Un asemenea discurs antiamerican tinut in vecinatatea cimitirului Arlington, locul care adaposteste ramasitele pamantesti a peste 285 de mii de militari americani si monumentul soldatului necunoscut, pe care se gaseste scris urmatorul epitaf: "Here rests in honored glory an American soldier known but to GOD", este inadmisibil si impardonabil.
Raman revoltat, ca surprins nu mai sunt de multe decenii, ca cea mai perfectionata institutie de Intelligence americana, considerata cea mai secretiva si eficienta din lume - oricum, dupa Mossad si Shin Bet - si care are pe frontispiciu acel citat Biblic, regasit in Evanghelia dupa Ioan, Cap.8, vers.32, "you shall know the truth and the truth shall set you free - veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi", nu s-a sesizat de asemenea iesiri antiamericane. Oricum, discursul lui Shaker se aliniaza discursurilor similare din Moscheile Europene, unde slogane de genul "Fansurna a lal qoum ul Kafein – Doamne, da-ne victorie asupra infidelilor", au o frecventa ingrijoratoare; asta, pentru cei care mai poseda o minte ordonata, intr-o lume in care asemenea atribute sunt revoltator de rare, ca sa nu zic, pe cale de disparitie.
Nu cred ca cei care-si desfasoara activitatea pe parcela numarul 22-3-01-00-40 din Mc Lean, Fairfax County, statul Virginia sunt familiari cu filosofia Taoista care stipuleaza ca "succesul este de multe ori castigat prin a nu face nimic, a fi in asteptare, strategia unui razboi consta mai mult in a sti ceea ce nu trebuie facut si cand nu trebuie facut". In ce ma priveste, raman un ardent sustinator al generalului, strategistului si filosofului chinez Sun Tzu (554 BC-496 BC), de care am amintit si le-am reamintit multor factori decizionali: cel ce nu este capabil sa-si identifice inamicul, risca sa piarda toate bataliile. Chiar daca deranjeaza - de fapt, n-ar fi pentru prima data - noi nu stim sa ne identificam oponentii.
Sa speram ca prin numirea unui american de religie islamica in fruntea celei mai sofisticate si secretive organizatii de Inteligence, situatia se va modifica din ceea ce este, in ceea ce-ar trebui sa fie - Baarak Allaah Fiik. In ceea ce ma priveste, ii doresc o sedere cat mai lunga si indelungata in somptuosul birou de la etajul VII al cladirii care adaposteste la parter bustul eroului meu preferat, Nathan  Hale, care in fata plutonului de executie britanic (22 Septembrie, 1776) a exclamat aceste memorabile cuvinte: "singurul meu regret este ca n-am decat o singura viata s-o pun la dispozitia tarii mele", insotit de regretul ca generalul David Petraeus a trebuit sa paraseasca aceasta institutie. Se aude, pretinsilor... patrioti, ce inseamna a te sacrifica pentru TARA?
Din nefericire, omenirea nu este familiara cu ceea ce este un American. Incerc, fara pretentia ca am epuizat toate informatiile, sa va familiarizez cu faptul ca un american poate fi de provenienta engleza, franceza, irlandeza, italiana, germana, canadiana, maghiara, sarbo-croata, africana, chineza, japoneza, iraniana, afgana, pachistaneza, araba, romana, rusa etc. De fapt, in zona in care-mi duc tihnita existenta de decenii, traiesc intr-o armonie perfecta 88 de minoritati. Un american poate fi Comache, Cherokee, Osage, Blackfoot, Navaho, Apache, Seminole sau apartinand unuia din multitudinea de triburi, cunoscute sub numele de Americani Nativi. Un american poate fi Crestin, Buddist sau apartinand religiilor Islamica sau Iudaica. De fapt, sunt mai multi islamici in USA decat in Afganistan. Singura diferenta consta in faptul ca aici sunt liberi sa se roage in functie de propriile preferinte si nu dupa cum li se impune de guvern sau grupuri inarmate neguvernamentale. Un american poate sa fie ateu, lucru pentru care raspunde exclusiv in fata Divinitatii si nu al unei entitati guvernamentale. Desi actualmente se afla la ani-lumina de standardele la care a fost creata, America, poporul american, continua sa fie cel mai generos colos financiar care imparte cu darnicia unui nabab miliarde de dolari celor mai napastuiti oameni din lume. Ca titlu informativ, anul trecut donatiile facute de poporul american depasesc suma de 300 de miliarde de dolari, Afganistanul si multe tari Islamice constituind destinatia principala a acestor acte caritabile. Sa vii la mine in tara si sa instigi la razboi  impotriva mea este un act inadmisibil si respectivii ar trebui facuti pachet si retrimisi in tarile de origine; din USA sunt deportate anual zeci de mii de persoane pentru delicte minore, in timp ce acei care ne-ar reduce la tacere si viseaza la un nou 11 Septembrie, 2001 se afla printre noi.
Atitudinea celei mai "pasnice religii", fata de America, dovedeste, daca mai era nevoie, ca in regiunea caracterizata magistral de fostul director al CIA, Allan Dulles, inca din 1959, ca fiind cea mai dificila si primejdioasa din lume, dominata de tirani si obscurantism religios nu avem decat un singur aliat de nadejde.
Imi revin in minte cuvintele generalului George Keagan, fostul sef al U.S.Air Intelligence, care a declarat public ca Statul Israel valoreaza cat cinci CIA, referindu-se la informatiile furnizate in lupta contra flagelului numit islamo-fascist, recuperarea pilotilor americani doborati, cat si la implicarea lui pe toate teatrele operationale din Orientul Mijlociu si Africa. Transmit pe aceasta cale, sincere felicitari organizatiilor conduse magistral de Yoram Cohen si Tamir Pardo, pentru implicarea lor directa la stabilitatea Americii si implicit a lumii.
Pana nu vom realiza ca luptam impotriva unei ideologii care are 1,2 miliarde de aderenti si nu impotriva unor grupari teroriste, nu vom avea sanse de victorie. Stam in Afganistan din 2001 si rezultatele se cunosc; sunt aproape sigur ca ne va prinde anul 2051, cu rezultate asemanatoare. Geniul cerebral Platon ne-a spus ca toate faptele rele la care se dedau oamenii, sunt generate de ignoranta. Desi am un respect deosebit pentru toate parerile, inclusiv a lui Platon, un studiu efectuat de Marc Sagemen, fost ofiter superior in cadrul celei mai puternice organizatii americane de Intelligence, pana in 1989 luptator cu mujahedinii afgani impotriva ocupantului sovietic, psiholog si multe alte virtuti putin comune stadiului alarmant de degradant in care a ajuns omenirea, ne releva faptul ca 75% din membrii miscarii Salafi Mujahedin, din care face parte si Al-Queda, apartin paturilor mijlocii sau instarite, iar 63% dintre ei sunt absolventii unor Universitati de prestigiu.
Din nou, fiind incapabili sa ne identificam inamicul, concluziile se pot desprinde cu o revoltatoare usurinta.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page