Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Consulul General al Romaniei la Los Angeles, Eugen Chivu, s-a intalnit cu romanii din Orange County, California

Noul Consul General al Romaniei la Los Angeles, domnul Eugen Chivu, s-a intalnit duminica, 3 martie 2013, cu un grup de romani din Orange County la Misiunea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California.

Dupa terminarea Liturghiei, parintele Chris Terhes, preotul Misiunii, a facut o scurta introducere a domnului Consul General, dupa care l-a invitat sa vorbeasca, spunand: "Este o bucurie speciala, atat din partea mea ca preot al acestei comunitati, cat si pentru romanii din aceasta zona a Americii, sa va avem in mijlocul nostru si ne bucuram ca ne-ati vizitat astazi".


"Si eu va multumesc mult pentru invitatie", a spus noul Consul General, Domnul Eugen Chivu. "Este, intr-adevar, numai o saptamana de cand am ajuns la Los Angeles si am preluat misiunea de la Consulatul General al Romaniei. Parintele a relatat in cateva idei background-ul meu. In linii mari pot sa va spun ca sunt o combinatie intre un diplomat de cariera si un practician al avocaturii de business. Am fost managing partner al firmei mele de avocati pentru circa 20 de ani, experienta care cred ca se potriveste foarte bine cu misiunea oficiala pe care o  am aici in calitate de Consul General".

Domnul Eugen Chivu a continuat spunand ca "imi doresc ca sa fac Consulatul General sa functioneze foarte bine si sunt convins ca acelasi lucru e dorit si de dumneavoastra. Incerc acum sa-mi creionez agenda si sa ma adaptez la nevoile de aici, fiind deschis la orice sugestii din partea dumneavoastra".

Noul Consul General a vorbit si despre numarul redus de angajati pe care il are Consulatul General de la Los Angeles, insa va incerca sa suplineasca aceasta carenta prin angajarea unor persoane din comunitatea locala. Vestea a fost primita cu mare bucurie de cei prezenti. "Ne straduim sa facem lucrurile sa se miste" a spus acesta. "Staff-ul este mic, dar sunt oameni bine pregatiti profesional si sufletisti care doresc sa va ajute".

Domnul Chivu a mentionat, de asemenea, ca doreste perfectionarea site-ului Consulatului General pentru a contine informatii utile si la zi, precum si obligatoriu o sectiune cu intrebari frecvente, astfel incat cei doritori sa gaseasca usor informatiile de care au nevoie fata de a fi nevoiti sa sune Consulatul. "Sper ca deschiderea mea va genera o deschidere reciproca. In momentul in care am nevoie de un sfat, de o idee, de o sugestie imi permit, cu acordul dumneavoastra, sa va deranjez".  Domnul Consul General Chivu si-a incheiat discursul felicitandu-le pe toate doamnele si domnisoarele din biserica cu ocazia zilei de 1 Martie, carora le-a dorit "o primavara fericita si multa, multa bucurie".


Dialogul dintre romani si noul Consul General la Los Angeles a continuat afara din biserica, in cadrul mesei comunitare organizate de comitetul de femei al Misiunii "Sf. Ioan Botezatorul".

Comentand pe marginea acestei intalniri, noul Consul General al Romaniei la Los Angeles, domnul Eugen Chivu, a spus: "A fost o bucurie deosebita sa vad atatia romani preocupati atat de mult de Romania. Am fost placut surprins sa vad un copil imbracat in port popular. Intalnirea cu acest grup de romani mi-a oferit oportunitatea sa aud din gura romanilor problemele cu care se confrunta si ce sugestii au pentru imbunatatirea serviciilor consulare, sugestii pe care doresc sa le implementez in cel mai scurt timp la Consulatul General din Los Angeles. Doresc sa-i anunt pe toti romanii ca noi suntem aici pentru ei".

De asemenea, doamna Anca Barbat, participanta la acest eveniment, a spus: "Am fost foarte placut impresionata de acest eveniment organizat de biserica romaneasca din Tustin, California. Domnul Consul General al Romaniei la Los Angeles a subliniat cateva schimbari majore pe care le va face in sprijinul romanilor din comunitate, lucru care m-a bucurat".

Doamna Connie Saru, o alta participanta la eveniment, a spus: "Ii urez noului Consul General, Domnul Eugen Chivu, un bun venit pe meleagurile Californiei. Ii multumesc din suflet atat dansului cat si sotiei dansului pentru timpul petrecut alaturi de comunitatea romaneasca din Tustin, pentru indrumarile incurajatoare pe care le-a oferit si pentru sfaturile pe care eu personal le-am primit din partea domniei sale, tinand cont ca domnia sa este un foarte bun avocat. Inca odata ii multumesc pe aceasta cale, ii doresc sanatate, curaj, si sa duca la bun sfarsit tot ceea ce si-a propus in raport cu schimbarile in mai bine de la Consulatul nostru din Los Angeles. Nu in ultimul rand, multumesc bisericii din Tustin pentru organizarea acestui eveniment si calduroasa primire pe care ne-a facut-o, si comitetului de doamne care au fost la inaltime pregatind bucate romanesti".


De asemenea, domnul Dwight Luchian-Patton, directorul revistei "Clipa", participant si dansul la eveniment, a spus: "'Progresul unei natiuni, comunitati, depinde de nivelul relatiilor sociale dintre componentii ei'. Sunt cuvintele uneia dintre cele mai luminate minti ale secolului al XVIII-lea, filosoful francez Frederick Bastiat. Adepta acestui postulat comportamental, in nota cu care am fost obisnuiti, Biserica Greco-Catolica din pitorescul oras Tustin, California, a organizat o noua intalnire comunitara, cu participarea noului Consul General al Romaniei la Los Angeles, dl. Eugen Chivu, insotit de distinsa sa sotie, dna. Flori Chivu. Dupa terminarea serviciului Divin, la care au participat zeci de conationali, apartinand de toate cofesiunile religioase, dl. Consul General s-a intretinut cu cei prezenti si a raspuns numeroaselor intrebari puse de asistenta. Personal, am vazut in noul Consul General un om fin, manierat, de o modestie rar intalnita pe esichierul diplomatic si o persoana care doreste sa contribuie la imbunatatirea relatiilor dintre comunitari si TARA MAMA. Dupa toate aparentele, sunt sigur ca acest deziderat se va indeplini, dl. Consul General fiind un om de formatie profesionala juridica, cu vasta experienta economica si dispune, in cadrul Consulatului General, de un colectiv de certa valoare profesionala, care, in ce ma priveste, ma face sa ma simt mandru ca sunt conationalii mei. Consider evenimentul un real succes comunitar, care onoreaza atat organizatorii cat si participantii".


"Am dorit sa organizam aceasta intalnire comunitara pentru a da oportunitatea romanilor din aceasta zona si noului Consul General la Los Angeles sa se intalneasca intr-un cadru prietenesc, sa se cunoasca reciproc si sa schimbe idei, lucru care faciliteaza comunicarea si mai buna conlucrare dintre parti", a spus preotul Chris Terhes. "Romanii au intrebari sau probleme unde au nevoie de ajutorul Consulatului General al Romaniei, iar aceasta intalnire le-a dat oportunitatea sa le adreseze direct noului Consul General. Reactia tuturor participantilor a fost foarte pozitiva, dovada ca astfel de intalniri sunt de dorit si binevenite, ca atare le vom mai organiza", a concluzionat pr. Chris Terhes.

Misiunea Greco-Catolica "Sf. Ioan Botezatorul"
www.sfioan.org

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page