Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GRUPUL PARLAMENTAR PSD ; DECLARATIE POLITICA


 
Senator: VALER MARIAN
Circumscriptia electorala: SATU MARE
Colegiul electoral: 1
Grupul parlamentar: PSD
 
Sedinta Senatului din: 26.02.2013
 
Titlul declaratiei: Vocea Rusiei sau Vocea SRI?
 
Articolul cu titlul provocator “Se pregateste o revolutie anti-Ponta”, publicat zilele trecute de site-ul Vocea Rusiei (dupa scrisoarea deschisa pe care i-am adresat-o presedintelui PSD, Victor Ponta) si preluat de presa romana, este, in opinia mea, o alegatie diversionista preparata in laboratoarele unui serviciu secret. Anumite simturi imi spun ca n-ar fi strain “amicul” general Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI si seful de facto al principalului serviciu secret al tarii. Nutresc speranta ca, prin inteligenta si spiritul clarvazator care-l caracterizeaza, presedintele PSD Victor Ponta, premierul Guvernului Romaniei, va discerne adevarul de minciuna sau bunele intentii de reaua credinta si nu se va lasa intoxicat. In realitate, nu exista nicio revolta in PSD si nicio intentie de schimbare din functie a presedintelui PSD. In niciun caz nu ma consider un renegat, eventual prin fire sunt un om mai liber si putin mai rebel. si, daca tot se vorbeste de unele grupuri, mai mult sau mai putin inchipuite, personal sunt cel mai apropiat de asazisul grup Sarbu, pentru ca domnul Ilie Sarbu, liderul meu de grup parlamentar, m-a apreciat si m-a sustinut cel mai mult si dezinteresat, de la inceputul carierei mele parlamentare, dintre toti liderii nationali ai PSD.
 Nu este exclus deci ca Vocea Rusiei sa fie in realitate Vocea SRI. In niciun caz, nu am fost, nu sunt si nu voi fi sluga Rusiei, fapt pe care cred ca l-am dovedit cu prisosinta prin unele anchete pe care le-am efectuat, in calitate de procuror, asupra evenimentelor din decembrie 1989, cu privire la implicarea unor agenti ai URSS (din tara sau de afara) sau prin sprijinirea voluntarilor moldoveni in razboiul din 1992 cu rusofonii din Transnistria. Dar nici nu am fost, nu sunt si nu voi fi sluga Americii, desi am tot respectul fata de poporul american si fata de principiile secularei democratii americane. Nu este admisibila insa umilirea romanilor de catre Administratia SUA prin neacordarea vizelor libere pentru cetatenii romani, prin neacordarea unor ajutoare substantiale Romaniei si prin nepromovarea unor investitii majore in tara noastra, spre deosebire de alte foste state socialiste, ca Ungaria, Polonia si Cehia, avand in vedere devotiunea manifestata de poporul roman prin implicarea armatei romane in razboaiele antiteroriste din Afganistan si Irak ori prin facilitatile acordate SUA pentru utilizarea aeroportului Mihail Kogalniceanu si pentru amplasarea scutului antiracheta. Nu este admisibil nici comportamentul de proconsuli al ultimilor ambasadori americani in Romania. Nu este admisibila nici acapararea, pe ochi frumosi de dincolo de Ocean, a unor resurse naturale vitale si valoroase ale Romaniei (petrol, gaze, inclusiv de sist, aur, uraniu s.a.).
Spre deosebire de generalul Florian Coldea (seful de facto al SRI) si de colonelul Mihai Razvan Ungureanu (fostul sef al SIE si ex-premier al Romaniei) sunt capitan in rezerva (anul trecut, afland ca ministrul marioneta Gabriel Oprea mi-a acordat, fara a fi in?tiintat sau consultat in prealabil, gradul de locotenent-colonel, am solicitat ex-ministrului liberal Corneliu Dobritoiu sa ma repuna in gradul inscris in livretul militar) si servesc Patria Romana si Uniunea Europeana. Ma inchin doar in fata lui Dumnezeu, a steagului Romaniei si a drapelului Uniunii Europene. Am fost, sunt si voi fi adeptul portilor maramuresene, nu al inaltelor porti din alte puncte cardinale ale lumii.
 
 
Senator
Valer Marian
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page