Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Institutul Cultural Român deschide o filiala la Sfântu Gheorghe


Institutul Cultural Roman (ICR) va deschide in curand o filiala in municipiul Sfantu Gheorghe.
Anuntul a fost facut joi, in cadrul unei conferinte de presa, de senatorul PNL Marius Obreja, care a mentionat ca demersurile pentru infiintarea acestei filiale au 'intrat in linie dreapta'. Obreja a precizat biroul ICR de la Sfantu Gheorghe, care va acoperi teritorial judetele Covasna si Harghita, se va ocupa in principal de promovarea valorilor culturale romanesti si va acorda burse pentru oamenii de valoare din cadrul comunitatii.
Parlamentarul covasnean a mai spus ca decizia de deschidere a acestei filiale a fost luata si ca urmare a existentei la Sfantu Gheorghe a Institutului Cultural Maghiar, care are o activitate sustinuta.
'Consideram ca este o metoda prin care putem sa punem in prim-plan, in lumina reflectoarelor realizarile, cultura, traditiile romanesti, dar si pe ale celorlalte etnii (...) ICR va sprijini cu burse oamenii de valoare, varfurile din toate domeniile (...). Acest birou este un raspuns civilizat si fix pe aceeasi logica a existentei Institutului Cultural Maghiar de la Sfantu Gheorghe', a spus Marius Obreja.
De altfel, conducerea ICR a luat decizia de a deschide mai multe birouri teritoriale in tara, pe langa cele din strainatate, pentru a face activitatea institutiei mai accesibila celor interesati. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page