Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România participa la Târgul International de Carte de la Ierusalim


Romania va avea un stand la Targul International de Carte de la Ierusalim, aflat la cea de-a 26-a editie si care va avea loc in perioada 10 - 15 februarie 2013. Invitatii la editia din 2013 a Targului International de Carte de la Ierusalim sunt scriitorii Varujan Vosganian, Vasile Ernu, Lucian Dan Teodorovici, Bogdan Stanescu, alaturi de autoarea israeliana de origine romana Madeleine Davidsohn, informeaza ICR Tel Aviv.
Desfasurat pentru prima oara in 1963, Targul International de Carte de la Ierusalim are loc o data la doi ani si atrage zeci de mii de vizitatori. In acest an si-au anuntat participarea aproximativ 600 de editori si scriitori din peste 30 de tari.
Punctul culminant al targului este acordarea Premiului Ierusalim, decernat in decursul anilor unor scriitori precum: Jorge Louis Borges, Eugene Ionesco, Milan Kundera, Ernesto Sabato, Mario Vargas Llosa, Jorge Semprun, Arthur Miller, Haruki Murakami etc.
sase dintre laureatii Premiului Ierusalim au primit si premiul Nobel pentru literatura. In anul 2011, Premiul Ierusalim i-a fost acordat scriitorului britanic Ian McEwan, iar printre scriitorii participanti s-au aflat Umberto Eco, Dubravka Ugresic, Adam Michnik, Victor Erofeyev, Lyudmila Ulitskaya, Petra Hulova, alaturi de israelienii A.B. Yehoshua, Meir Shalev sau Sayed Kashua.
La editia din 2013 a targului, care celebreaza 50 de ani de la infiintare, Premiul Ierusalim ii va fi acordat scriitorului spaniol Antonio Munoz Molina.AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page