Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Doi fotografi români au intrat pe lista finala a nominalizarilor Sony World Photography Awards


Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de disparitie, instantanee cu tineri sarbatorindu-si aniversarile sau cu fani heavy-metal din Botswana se numara printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internationale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizati se numara si romanii Alecsandra Dragoi si Hajdu Tamas, scrie marti publicatia britanica Daily Mail.
Lista nominalizatilor pentru Sony World Photography Awards anuntata marti a fost realizata in urma analizarii a 122.000 de propuneri venite din 170 de tari - cele mai multe de pana acum. Juriul a selectionat intr-un final cateva sute de fotografii, grupate in categorii precum 'Natura si viata salbatica', 'Arhitectura', 'Oameni', 'Peisaje' sau 'Stil de viata'.
Hajdu Tamas se afla in competitie la categoria 'Fotografii de calatorie', iar Alecsandra Dragoi la 'Portrete', categoria tineret.
Lista finala ofera o perspectiva unica asupra evenimentelor globale din 2012 prin ochii unora dintre cei mai buni fotografi din lume. Printre temele si subiectele preferate se numara alegerile istorice din Myanmar, instantanee sofisticate din timpul unor prezentari de moda sau imortalizari dramatice ale unor triburi africane. De asemenea, cele mai bune fotografii s-au remarcat si din punct de vedere tehnic.
De exemplu, fotografa canadiana Meaghan Ogilvie a ales sa nu poarte un echipament de scufundare si si-a tinut in schimb respiratia pentru a putea face fotografii in timpul unei prezentari de moda subacvatice. Pe de alta parte, Hudson Garcia a folosit un senzor cu laser de mare precizie pentru a imortaliza momentul exact in care o broasca braziliana isi prindea prada.
Catherine Chermayeff, responsabila de proiecte speciale in cadrul Magnum Photos, care a prezidat juriul, a spus: 'Cred ca noi, cei din juriu, ne-am simtit initial coplesiti. Sunt multumita sa spun insa ca, dupa trei zile, fiecare grup si-a prezentat si si-a argumentat lista finala'. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page