Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SENSUL VIETII ESTE ÎN TAINA SFINTEI CRUCIPreot Aurel Sas, Las Vegas

Si zicea (Iisus) catre toti: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie.” (Luca 9, 23)
„Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.” (1 Cor. 1, 18)
„M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine. Si viata de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.” (Gal. 2, 20)


(Continuare din editia precedenta)

Astfel, Iisus Hristos, Care prin Providenta Divina are grija de univers, sa nu-l distruga omul in pactul cu diavolul la savarsirea pacatului, vine cu intrebarea: „…Unde este credinta voastra?” (Luca 8, 25), in Creatorul vostru Dumnezeu, Care v-a zidit? Unde a fost credinta voastra, guverne si lideri din societate, cand ati scos educatia religioasa a tineretului din scoli si facultati? Celor ce intreaba: „Unde a fost Dumnezeu la masacrul din Aurora?”, vine si Domnul Dumnezeu si ii intreaba pe ei: Dar unde au fost ochii credintei voastre, unde au fost ochii vostri spirituali, de nu M-ati vazut la masacrul din Aurora, caci Eu am fost acolo, oprindu-l pe tanarul James E. Holmes sa mai impuste?!

Salvarea omului de la orbirea spirituala
Pentru ca fiinta umana sa-l poata vedea pe Dumnezeu, prin ochii spirituali si sa-L auda cu urechile duhovnicesti, trebuie sa realizeze ca este orb si surd in necredinta in care traieste si, astfel, sa se intoarca la Dumnezeu cu credinta, luand aminte la urmatoarea vorbire a Domnului Iisus Hristos, Care zice despre El popoarelor lumii si multimilor de oameni: „Si a zis (Iisus): Spre judecata am venit in lumea aceasta, ca cei care nu vad sa vada, iar cei care vad sa fie orbi. Si au auzit acestea unii dintre fariseii, care erau cu El, si I-au zis: Oare si noi suntem orbi? Iisus le-a zis: Daca ati fi orbi n-ati avea pacat. Dar acum ziceti: Noi vedem. De aceea pacatul ramane asupra voastra” (Ioan 9, 39-41).
Da, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit in lumea aceasta spre a judeca, cu dreptate, despartirea luminii de intuneric. El a venit „…ca cei care nu vad sa vada…”,  recunoscand ca traind in necredinta si pacat nu vad si, astfel, se intorc la Hristos „Lumina lumii” (Ioan 8, 12), cu credinta, sa vada. Iar pentru cei ce nu vor sa se intoarca, deoarece ei zic ca vad, Iisus a venit si pentru ei, sa le respecte libertatea, cu care i-a creat si sa-i lase mai departe „… sa fie orbi”. A venit sa-i lase, sa intrebe ca niste orbi: „Unde este Dumnezeu?” Desi, Dumnezeu este prezent si se poate vedea prin lucrarile Sale, ce nu le poate face omul. Iata, ce ne descopera Dumnezeu despre lucrarile Sale in univers, ca sa-L putem vedea si cunoaste: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria” (Psalmul 18, 1).
Oamenii de azi intreaba ca fariseii de atunci: „…Oare si noi suntem orbi…?”, iar Iisus le raspunde, ca si acelora de atunci, zicand: „Daca ati fi orbi n-ati avea pacat, Dar acum ziceti: Noi vedem. De aceea pacatul ramane asupra voastra” (Ioan 9, 39-41). Adica, daca oamenii ar recunoaste ca sunt orbi spiritual si s-ar intoarce la Dumnezeu sa le dea vederea, Domnul le-ar da lumina ochilor duhovnicesti si le-ar ierta si pacatul, dar pentru ca ei zic ca vad, desi nu vad, Dumnezeu ii lasa in orbire si pacatul sa ramana asupra lor. Incheie Iisus, zicand: „… Cine are urechi de auzit sa auda” (Marcu 4, 9).
Putem vedea foarte bine urmarile Scripturii de mai sus in cuvintele comentatoarei Jesse R.: “Liberals have made it impossible for God to be anywhere during the upbringing of a child. Can't have any religious connotations in schools, libraries, government offices, etc., etc. Young men (and women) are growing up with no real sense of right and wrong. ... We no longer have the right of religion, but rather the right from religion. Parents no longer have the ability to discipline their children. We are always looking for the excuses ... violent video games and movies, bad teachers and schools ... when we should be looking in the mirror. We as a society are the reasons these massacres happen. We have allowed our children to become social misfits that lead to the kind of carnage we have seen on several occasions since religion and God disappeared from what the Founding Fathers once said was a necessity of a successful democracy ... faith” (Jesse R).
Traducere: „Liberalii au facut imposibil ca Dumnezeu sa mai fie prezent in cresterea unui copil. Nu mai pot exista referinte religioase in scoli, biblioteci, birouri guvernamentale etc. etc. Tinerii cresc fara a discerne binele si rau… Nu mai avem dreptul la religie, ci dreptul de a sta departe de religie. Parintii nu isi mai pot disciplina copiii. Cautam tot timpul  scuze... jocuri pe computer si filme violente, profesori rai in scoli... cand ar trebui sa ne privim in oglinda. Noi, ca societate, suntem motivele, pentru care aceste masacre au loc. Noi am permis copiilor nostri sa devina incapabili social, fapt ce a condus la macelurile vazute in cateva ocazii, de cand religia si Dumnezeu au disparut din ceea ce Parintii Fondatori (se refera la fondatorii SUA) au afirmat candva ca era o necesitate, pentru o democratie de succes... credinta. (Jesse R.)”
Asa cum zice Scriptura de mai sus, nevrand oamenii sa-L aiba pe Dumnezeu in constiinta lor, Dumnezeu nu ii forteaza, ci ii lasa liberi precum i-a creat si au vrut. Astfel, oamenii mari, ai filozofiilor moderne ratacitoare, L-au scos pe Dumnezeu din toate organizarile societatii, precum zice comentatoarea Jesse R.
Si dupa ce L-au scos pe Dumnezeu din crezul popoarelor, din educatia religioasa, oamenii stiintelor moderne mai vin si cu intrebarea absurda si ilogica, „unde a fost Dumnezeu?”, cand s-a intamplat masacrul de la cinematograful din Aurora, Colorado sau din alta parte a lumii, sau cand se intampla atatea catastrofe naturale in univers? Logic, cum mai poate astepta omul sa fie cineva cu el la necaz, pe care el insusi l-a dat afara si l-a parasit?
Raspunsul la intrebarea lor: „Unde a fost Dumnezeu, cand s-a intamplat dezastrul cutare sau cutare?” este tot o intrebare, asa cum a raspuns Mantuitorul Hristos, zicand: „Unde este credinta voastra?” (Luca 8, 25), dar si alte intrebari izvorate din spusele Domnului Iisus, si anume: Unde ai fost tu, cel ce intrebi, cu viata ta pana acum? Sau, unde au fost inainte, cei peste care a venit dezastrul cu moartea?  Ai fost tu cu credinta si rugaciune la implinirea voii lui Dumnezeu, ca sa nu ti se intample vreun rau? Sau ai fost la implinirea voii diavolului, facand raul in urma caruia a suferit semenul tau? Astfel, raspunzandu-ti sincer la intrebarea: unde ai fost?, care a fost viata ta inainte de dezastrul cu moarte?, vei gasi raspunsul tu insuti omule la intrebarea ce o pui: Unde a fost Dumnezeu, cand s-a intamplat dezastrul cu moartea in atatea locuri din lume?
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page