Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

EVENIMENTE EDITORIALE LA IASI

George ROCA prezinta:
Joi, 31 ianuarie 2013, ora 18.00 la Libraria TAFRALI (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul A, parter), va avea loc lansarea ultimelor aparitii din colectia «Observatorul social» a Editurii Universitatii, precum si a unui volum bilingv de versuri aparut la Editura EIKON din Cluj-Napoca (autoare Daniela GIFU).

Cu acest prilej, vor lua cuvantul universitari si personalitati ale vietii culturale iesene, profesorii Liviu Antonesei, Anton Carpinschi, Andrei Corbea-Hoisie, Mihai Dinu Gheorghiu si Dan Lungu. Programul va include de asemenea un scurt moment muzical blockflote (Teo Chirileanu) si chitara (Alexandra Moraru). Un pahar de vin va fi inchinat acestor aparitii.

La mobilité des élites. Reconversion et circulation internationale, editat de Mihai Dinu GHEORGHIU, reuneste mai multe studii de sociologie a elitelor ale unor autori cunoscuti din Franta, Brazilia, Romania, Maroc, Senegal, Ungaria.
 
Oameni ai ideilor: perspectiva unui sociolog Lewis COSER, traducere de Camelia Craciun – este vorba de prima aparitie in limba romana a unui autor american celebru, clasic in domeniul sociologiei intelectualilor. Lewis Coser isi conduce cititorii din cafenelele Londrei din sec. al XVIII-lea pana in industriile culturii in masa din a doua jumatate a secolului al XX-lea, pentru o intelegere larga a notiunii de „intelectual” si a modului in care intelectualii au interactionat cu politicul de-a lungul istoriei.

Fascisti, comunisti si tarani. Sociologia mobilizarilor identitare romanesti (1921-1989), Antoine ROGER, o traducere de Camelia Runceanu, este o lucrare a unui politolog belgian, care a studiat dintr-o perspectiva inedita «crizele de identitate» nationala ale romanilor in decursul timpului. Analiza lui combina observatiile privind dependenta economica a Romaniei la nivel international cu raporturile stabilite pe plan intern intre elitele sociale si taranime.

Constructia identitatii intr-o societate totalitara. O cercetare sociologica asupra scriitorilor, este editia a doua a unei carti pasionante scrise de cunoscutul scriitor si sociolog Dan Lungu asupra conditiei scriitorului in perioada comunista.

Prezentarea acestor aparitii editoriale se va incheia printr-o asociere inedita intre stiintele sociale si poezie, prin lansarea volumului de versuri:
„Pacatul nelinistii” (Le péché de l’inquiétude), publicat de Daniela GIFU la Editura EIKON din Cluj-Napoca (2012) este expresia unui „dor purtat in suflet o vreme-ndelungata”, care „oricat l-ar paste moartea nu moare niciodata”, cum ar zice Victor Eftimiu. Acest dor ce se manifesta atat in cautarea fireasca a implinirii prin iubire, cat si intr-o generala stare de gratie si gratitudine fata de Dumnezeu pentru darul iubirii.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page