Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Aparitie editoriala: Ionut Caragea – “Antologie de Poeme 2006-2012”


Editura Fides, Iasi, ianuarie 2013


Editura Fides anunta aparitia volumului „Antologie de Poeme 2006-2012”, semnat de Ionut Caragea. Aceasta carte are 368 pagini si contine 292 poeme selectionate si revizuite de autor. Coperta a fost realizata de Vlad Turburea, iar tehnoredactarea ii apartine editorului Dumitru Scortanu. Detalii despre achizitionarea antologiei pot fi obtinute de la Editura Fides sau de pe situl personal al lui Ionut Caragea (www.ionutcaragea.ro).

Ionut Caragea s-a nascut pe 12 aprilie 1975 la Constanta. Este poet, prozator de fictiune, critic, editor, autor de aforisme si promotor cultural.  Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi, cofondator si vicepresedinte al Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Québec, membru de onoare al Societatii Scriitorilor din Judetul Neamt si membru onorific al Fundatiei "Maison Naaman pour la Culture", Beirut, Liban.

Ionut Caragea colaboreaza cu numeroase reviste de literatura si situri de poezie in limbile romana, franceza si engleza. Este publicat pe numeroase situri de citate celebre din Romania sau din strainatate. A fost numit „Poetul nascut pe Google”, dupa numele volumului "M-am nascut pe Google". Foloseste pseudonimul ''Snowdon King'' in traduceri si in fictiune. In perioada 2003-2011, Ionut Caragea a trait in Montréal, Canada, devenind cetatean canadian in anul 2008. A activat ca instructor sportiv si sportiv de performanta, continuindu-si cariera de rugbist inceputa in Romania. In paralel si-a descoperit vocatia de scriitor si a fondat pe 16 iulie 2008, impreuna cu poetul Adrian Erbiceanu, Asociatia Scriitorilor de Limba Romana din Québec si Editura ASLRQ. In calitate de director al editurii ASLRQ, realizeaza in 2009, impreuna cu Adrian Erbiceanu si Dumitru Scortanu, prima antologie a scriitorilor romani din provincia Québec, o lucrare de referinta din literatura diasporei. Ionut Caragea se implica puternic in promovarea culturii romanesti in spatiul nord-american, fiind webmaster si promotor literar pe situl Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Québec si fondator al cenaclului literar Prietenii Poeziei (cenaclul ASLRQ). In februarie 2012, Ionut Caragea se intoarce in Romania si publica romanul de fictiune "Uezen" (in limba engleza, in S.U.A.) si volumele de poezie, "Patria la care ma intorc" si "Antologie de Poeme 2006-2012",  ajungind, astfel, la 25 aparitii editoriale.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page