Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Un eveniment cultural ! Un nou proiect finalizat.BIBLIOTECA  METROPOLITANA  BUCURESTI
Serviciul DEZVOLTARE SERVICII PUBLICE. EVALUARE PROSPECTIVA. MARKETING
Mediateca GEORGE ENESCU - sos. Mihai Bravu, 4; Tel. 021 539.65.38;  filiala_ge@bmms.ro
                               


 
Mediateca Bucurestilor
 
De Ziua Nationala a Culturii si la aniversarea nasterii poetului nepereche Mihai Eminescu a fost inaugurat un nou spatiu cultural al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, care se adauga celorlalte 34 de filiale pe intinsul Bucurestilor.
Despre semnificatia noului proiect finalizat a vorbit directorul general al institutiei, dr. Florin Rotaru. Vernisajul expozitiei Fascinatia culorii a cunoscutei plasticiene Luminita Gliga si momentul poetic dedicate Luceafarului poeziei romanesti de catre poetul Ioan Gliga, au completat in mod fericit evenimentul.
Mediateca GEORGE ENESCU raspunde nevoilor de instruire, de informare si de recreere prin consultarea colectiilor, din domeniul artei, formate din albume, partituri, carti, inregistrari sonore, video, DVD-uri si CD-uri, discuri, periodice si documente online, cu caracter enciclopedic destinate oricarei categorii de utilizatori: copii, adolescenti, adulti de toate varstele … In total peste 24.000 de unitati biblioteconomice, la care se adauga milioanele de informatii din bazele de date on-line..
Mediateca GEORGE ENESCU este destinata tuturor utilizatorilor. Aici sunt colectate productiile stocate pe suporturi audiovizuale multiple, concepute la nivelul unor tehnologii de varf. Multe documente de biblioteca pot fi imprumutate si la domiciliu, in conditii de operabilitate si de eficacitate maxima, proprii modelului cultural al societatii informatizate. 
Serviciile de informare (textuale, vizuale, sonore, audiovizuale) oferite angajeaza o multitudine de procedee si tehnici de concepere, realizare si gestionare a datelor, care pot fi difuzate simultan sau succesiv, imediat sau la diferite intervale de timp, individual sau in conditii de (micro)grup.
Prin parteneriatele incheiate cu diverse unitati scolare, institutii, asociatii avem posibilitatea organizarii de activitati pe diverse teme: dezbateri, cursuri, seminarii, lansari carte, CD, DVD..., expozitii, auditii, recitaluri, proiectii cinematografice, prezentari power point,...
Biblionetul mediatecii are sapte statii de lucru, scanner si imprimanta. Se asigura, astfel, comunicarea la distanta tip skype.  
Perfectionarea lor implica asocierea diverselor tehnologii de comunicare (telematica, retele informatizate specializate, banci de date, resurse audiovizuale) in conditiile adaptarii acestora la cerintele comunitatii educative.
O asemenea structura de functionare inseamna deschiderea documentelor stocate si procesate spre toate formele de informare si educatie / instruire (formala-nonformala-informala subordonata unor obiective de formare si de evaluare continua) realizabile prin actiuni care valorifica tehnologii pentru prelucrarea fluxului informational cotidian
Totodata, se realizeaza asistarea si ghidarea utilizatorilor in cautarea, gasirea informatiilor si a documentelor existente.

Contact: sos. Mihai Bravu, 4 (vizavi de Primaria Sectorului 2). Tel. 021 539.65.38; e-mail: filiala_ge@bmms.ro.

Program cu utilizatorii: Luni, marti, miercuri: 11-18; joi, vineri: 9-16. Accesul gratuit.

Transport: Metrou - Statia OBOR; Tramvaie: 1, 46 - Statia OBOR; Troleibuz 66 - Statia FaINARI;  Autobuze: 101, 330, 335 – Statia MIHAI BRAVU 33.
Aveti o problema cu informatia ? Cautati-ne ! Poate o rezolvam impreuna !
Sergiu Gabureac
coordonator proiect

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page