Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Secretul lui Stancev

Greu de spus ce or fi inteles noii procurori si judecatori numiti de CSM, din intalnirea cu Traian Basescu. Discursurile demnitarilor prezenti la fata locului au transformat ceremonia de la Cotroceni intr-un duel verbal scurt si la obiect. Fiecare cu ce-l doare. Presedintele a vorbit despre marea problema a Romaniei in prag de alegeri prezidentiale – functionarea defectuoasa a Justitiei, pe cand doamna K (asa cum este poreclit de colegi Procurorul General al Romaniei Codruta Kovesi) i-a dat inainte cu lipsa resurselor, mai ales a celei umane in conditiile cresterii numarului de dosare pe cap de magistrat. De parca cineva ar impiedica in mod voit ministerul sa faca angajari.

Demiterile in lant din ultima vreme dovedesc tocmai contrariul. Fostii adjuncti la sefia DIICOT, procurorii Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea au fost maziliti la pachet. Scos definitiv din magistratura, Nastasiu a fost primit cu greu in Baroul Bucuresti. I-a daunat dosarul Hayssam, dar si nevasta, cadru activ la SRI. Colega sa de certificat SSID (strict secret de importanta deosebita) Angela Ciurea, face poteca la CSM, fiind judecata disciplinar pentru relatii neprincipiale cu spionul Stamen Stancev. Si daca ar fi vorba numai de acestia. Dupa ce Afacerea Rapirii din Irak a dat chix, a fost rasa din Ministerul Public toata echipa care a avut de-a face cu dosarul. Procurorii Gheorghe Muscalu, Doru Ioan Cristescu, Raluca Botea, Anca Sabau & Co au fost imprastiati care incotro, unii dintre ei fiind si la aceasta ora in concedii medicale. Despre proaspat pensionatul general Dan Voinea ce sa mai vorbim ? A fost baiat cuminte si a rezolvat dosarele Revolutiei si ale Mineriadelor cum i-a placut sereiului. In doua viteze: incet si foarte incet. Prietenul sau de la Targu Jiu, cu nume de cod Inginerul, stie de ce. Asta ca sa vedeti cum stau magistratii la capitolul inamovibilitate !

Ca veni vorba de fosta adjuncta DIICOT Angela Ciurea si de Stancev. In mod sigur, ea era cea mai in masura sa le povesteasca tinerilor ce-i asteapta. Despre tipetele, urletele si injuraturile doamnei K, de notorietate in institutie si despre cum sunt atacati la comanda, procurorii in ziarele puterii.

Avem servicii secrete, sateliti specializati si cooperare transfrontaliera. Dar nu pentru urmarirea infractorilor, ci pentru supravegherea magistratului cu certificat ORNISS. Cei mai neascultatori dintre ei, dar inamovibili, sunt filati la birou, acasa si sub patura. Angela a fost filmata in decembrie 2008 la masa cu bulgarul Stancev in Franta. Unde-i problema, care-i secretul ? Pai sa zicem ca, de fapt, domnul Stamen nu are nicio legatura cu dosarul de spionaj economic fluturat la televizor. Bulgarul este implicat intr-unul din dosarele Armamentul (30 la numar), pe care Parchetul General le tine la sertarul cu secrete de stat de cel putin 3 ani. Si daca oameni ca Nastasiu, Ciurea sau Stancev ar vorbi in public despre ce le-a trecut prin mana, pre multi ar popi. Sa vedeti atunci criza de personal in randul politicienilor romani.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page