Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

FRUCTUOASA COMPLICITATE DEONTOLOGICAMaria Diana Popescu, Agero
          
Exact in februarie ne paste o noua epidemie de gripa! Asa vuieste presa interna.  Ar fi culmea sa umble, halandala, de capul ei, prin lume. Orice gripa e programata pe tabel, cu data fixa si responsabilitati in vinzarea cit mai multor doze de vaccin. Cu HAARP-ul asta plantat pe capul nostru de catre razboinicii pacii, se stie dinainte ce cod are, unde si cit va curge ninsoarea sau ploaia. Atunci de ce n-am sti cind si cu ce avion vine gripa, cite victime sint stipulate in protocolul de gazduire si cite doze de antidot e obligat sa cumpere Ministerul Sanatatii. Chiar asa! Numai S.U.A. sa se confrunte in studiourile de stiri cu „cel mai grav sezon  din ultimii zece ani”? N-ar fi corect sa fim si noi vizitati de virusuri care savirsesc minuni in visteriile companiilor farmaceutice? Tot timpul se gindesc cu dragoste la noi si nu mai stiu cum sa ne administreze gratuit popamin, gropamin si amin-amin. Dupa ce AH1N1 a fost pus pe fuga, vine AH3N2, exact in luna februarie si direct de pe lamela laboratoarele buclucase. Cum le programeaza ei pe toate, intr-o fructuoasa complicitate deontologica! Si cit de grijulii sint cu tarile sarace! Ma intreb si eu, asa, cum oare gripele astea porcine si aviare ocolesc intotdeauna  tarile europene dezvoltate. La loc comanda, dragii mei! Altfel ajungem cobai in laboratoarele super-puterilor!
Imi amintesc bine, cu citiva ani in urma, cercelul strain, care infectase de-a binelea urechea sanatatii romanesti, striga pe toate posturile t.v. nationale ca „porcina va face peste douazeci de mii de morti”. N-a fost asa! Decesele naturale din spitale in acea perioada erau fals puse pe seama gripei, tocmai pentru a intretine efectul de panica in rindul populatiei, care trebuia sa dea fuga la portia injectabila de mercur de calitate. Strainul de cauza Romaniei a reusit sa intretina o psihoza in masa cu „porcina”. Din prima psihoza cu „aviara”, s-a capatuit rapid. Am vazut cu totii la televizor cum prin sate umblau „extraterestrii” in combinezoane si glugi albe, cu masti pe fata si le saltau bietilor romani orataniile din ograda, ca sa le gazeze in tomberoane. Asa au ridicat romanii piata de carne de pasare a comersantilor din afara, imbuibata de antibiotice.
 Pe atunci, strainul curajos recomanda, ca pe o contraceptie femeilor, medicamentul Tamiflu, un antigripal fabricat de un concern farmaceutic, unde principal actionar este Donald Rumsfeld - membru marcant al ideologiei care are ca obiect de activitate reducerea termenilor asemenea in lume. Vaccinarea este parte a politicii globale, ca netarmurita grija fata de cresterea numarului de locuitori ai planetei. De aici, implementarea noilor „tehnici superioare”: cardul de sanatate, vaccinarea antigripala si „imunizarea” fetitelor cu virste intre 9 -10 ani, distrugerea sistemelor de sanatate, florurarea apei, toxifierea hranei cu diferite euri, proceduri experimentale, la care Romania adera cu usurinta, gratie celor carora le-am incredintat tara pe mina. Scopul vaccinarii este unul singur. Nefiind ceva natural, compatibil umanului, serul aduce boli autoimune, paralizie, infertilitate si moarte.
„Nesiguranta, saracia si deruta in care traim, au facut din noi un popor de ipohondri. Ori, unei populatii atinse de ipohondrie, ce-i trebuie: cat mai multe farmacii! Cind vezi cum se sting in jurul tau din ce in ce mai multi cunoscuti si tot mai multi tineri, cand observi  ca spitalele se raresc si se ruineaza, cand iti dai seama ca medicii emigreaza cu miile, ce-ti mai ramane de facut: dai buzna in farmacii si cu ultimii banuti umpli plasutele cu pastile, pe zi ce trece mai scumpe si mai diversificate, in speranta ca vei obtine binecuvantata imunitate! Falsa iluzie! Auzi in stanga, in dreapta, la radio, la televizor ca au aparut alte medicamente miraculoase si la urmatoarea pensie sau chenzina iar stai la rand la usa farmaciei, sa-ti umpli plasuta. Si uite, asa prospera industria farmaceutica, in timp ce, paradoxal, starea de sanatate a populatiei se agraveaza! Nu reclame pentru medicamente, ci educatie sanitara trebuie la televizor! Nu concurenta intre producatori pentru livrarea de medicamente scumpe si diversificate, ci medicamente de baza, ieftine si eficiente; nu pilule importate, vandute ca „suplimente alimentare” cu preturi naucitoare, ci produse de plafar la pret rezonabil si cu aceleasi efecte. Dar Ministerul Sanatatii sigur nu va avea astfel de preocupari. El este preocupat de carduri, de CIP-uri si de valorificarea organelor noastre bolnave. Sa fie sanatosi domnii din minister! Macar ei…”, scrie distinsul nostru cititor Vasile Barea.
Asadar, capitalismul, intesat de paraziti umani, a cotit lumea spre „programe” ce n-au de-a face cu sanatatea, pacea si linistea sociala, ci cu exploatarea omului de catre om, cu largirea saraciei si coruptiei, cu largirea zonelor de influenta ale marilor puteri, care dispun acum de intreaga mostenire a capitalismului. Cind capitalismul isi va da duhul (nu mai e mult), analistii vor spune ca omenirea a facut concesii unui program al iluziei pe care trebuie sa-l depaseasca. Este prea corupt si materialist, prea preocupat de cistiguri uriase. Orice ar fi capitalismul acum, nu mai are nimic bun la care sa te uiti cu gura cascata. Ci sa te infurii pe el ca pe un criminal in serie, care a ucis sefi de state, a ucis progresul, siguranta si independenta popoarelor. Acum, cind membranele capitalismului scirtiie si tremura ca piftia, devenind ele insele convulsive, aceasta etapa nefasta isi asteapta sfirsitul. In treacat fie spus, nu e deloc usor sa traiesti intr-o astfel de lume, in care istoria si-a pierdut cursul.
 Nicio directie discernabila nu s-a ivit in sinul capitalismului, ci doar paroxismul sclaviei popoarelor, al saraciei, al discordiei, coruptiei si criminalitatii economice. La fel cum Marele Zid Chinezesc avea menirea sa tina departe hoardele mongole, la fel cum Zidul Berlinului trebuia sa fereasca inocentele popoare socialiste de toxinele capitalismului, tot astfel capitalismul democrat, insinuat intre granitele statale, trebuia sa fereasca popoarele vizate de progres, de liniste sociala, de bunastare si pace interna.

Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page