Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Inaugurarea unui consulat onorific al României în Malayezia deschide calea unor noi investitii

 
Kuala Lumpur, 15 ian /Agerpres/ - Malayezia este interesata sa atraga investitii ale oamenilor de afaceri romani, in special in cadrul proiectului de dezvoltare a statului Sabah /Sabah Development Corridor/, relateaza in editia sa de luni publicatia The Star Online.
Ministrul de externe malayezian, Datuk Seri Anifah Aman, a afirmat ca inaugurarea, vineri, unui consulat onorific al Romaniei la Sabah /nordul insulei Borneo/ va deschide calea pentru mai multe vizite ale oamenilor de afaceri romani in acest stat, in afara de incurajarea relatiilor economice bilaterale. La eveniment a fost prezent ambasadorul Romaniei in Malayezia, Constantin Volodea Nistor, care a afirmat ca noul consulat onorific marcheaza aproape 44 de ani de relatii diplomatice romano-malayeziene.
'Din punctul meu de vedere, doresc sa dau asigurari ca Wisma Putra /Ministerul de Externe malayezian/ si biroul nostru regional din Sabah vor participa la exercitarea functiilor si indatoririlor biroului nostru in Kota Kinabalu' /capitala statului Sabah, a declarat seful diplomatiei malayeziene, cu prilejul deschiderii consulatului roman la Sabah.
Ministrul Datuk Seri Anifah Aman a salutat numirea omului de afaceri Datuk Clarence Bongkos Malakun in functia de consul onorific al Romaniei si faptul ca acesta isi va asuma un rol activ in promovarea relatiilor dintre Malayezia si Romania.
'Sper ca voi conduce o delegatie de oameni de afaceri la Bucuresti in viitorul apropiat pentru a consolida acordurile privind mediul de afaceri si pentru a explora noi oportunitati pentru oamenii de afaceri malayezieni, precum si pentru a invita oamenii de afaceri romani sa vina si sa investeasca in Malayezia, in special in Sabah', a mai mentionat seful diplomatiei maleyeziene. AGERPRES
ID: 2940599; Data: 2013-01-15 17:40:21; Redactori: cbi/cbi

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page