Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: România doreste ca UE sa încheie acorduri de asociere cu Republica Moldova, Georgia si Ucraina


Bucuresti, 14 ian /Agerpres/ - Romania se pronunta pentru incheierea de acorduri de asociere de catre Uniunea Europeana cu Republica Moldova, Georgia si Ucraina, a afirmat ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, in interventii sustinute in marja reuniunii informale "Snow Meeting", desfasurata in perioada 10-11 ianuarie 2013, la Trakai, Lituania, a informat, vineri, MAE, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Corlatean a sustinut interventii in cadrul panelurilor pe temele "Europa si Eurasia", respectiv "Viitorul Summit privind Parteneriatul Estic" de la Vilnius.
"Referindu-se la evolutiile geopolitice actuale, demnitarul roman a pledat pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova si altor parteneri europeni, care respecta cerintele UE. In acest context, a precizat ca Romania se pronunta pentru incheierea de acorduri de asociere cu Republica Moldova, precum si cu Georgia si Ucraina", se mai arata in comunicatul MAE.
De asemenea, ministrul Corlatean a subliniat ca "este nevoie de o abordare strategica a Parteneriatului Estic, insotita de masuri de sprijin", evocand in acest sens proiectul romanesc de finalizare a interconectorului de gaze Iasi - Ungheni.
Potrivit sursei citate, la discutii "s-a conturat concluzia ca Republica Moldova poate fi considerata 'povestea de succes' a Parteneriatului Estic, ceea ce justifica asteptarile privind un rezultat pozitiv in cadrul Summitului care se va desfasura la Vilnius in toamna acestui an".
Reuniunea informala de la Trakai a constituit un prilej pentru conturarea unora dintre temele care se vor regasi pe agenda Summitului privind Parteneriatul Estic ce va fi organizat de viitoarea Presedintie lituaniana a Consiliului UE.
In marja acestei reuniuni informale, ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut intrevederi cu omologii lituanian, Linas Linkevicius, suedez, Carl Bildt, slovac, Miroslav Lajcák, leton, Edgars Rinkçvics si georgian, Maia Panjikidze. AGERPRES
ID: 2938723; Data: 2013-01-14 17:42:10; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page