Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PIESE DE SCHIMB UMANE SI MARIONETE CELEBRE


Maria Diana Popescu, Agero

               Cardul de sanatate bate la usa! Desteptarea! Incercati sa intelegeti cine are interesul sa controleze „utilitatea” organelor interne ale romanilor. Germania a investit aproape doua miliarde de euro pentru implementarea partiala a sistemului, stopat la un moment dat din  cauza marilor deficiente. Anglia a pierdut datele a 93% din asigurati, iar cei pusi pe capul sanatatii noastre pornesc acum un program virusat din start, caruia alte „civilizatii” i-au dat „delete”.  Dupa ce sistemul romanesc de sanatate a fost pus la zid si mitraliat, romanii sint invitati politicos sa-si dea acceptul, in timpul vietii, cu privire la prelevarea de organe. „Vreti sau nu sa va donati organele?” Asa va suna una din intrebarile pe care medicii de familie o vor pune asiguratilor la distribuirea cardurile electronice in urmatoarele sase luni.
             Dupa caz, asiguratii vor primi „calitatea de donator de organe”. Nu asa din vorbe, ci in baza unui proces verbal cu semnatura.  Vor fi puse in circulatie opt milioane de carduri pe care le veti primi acasa, cu posta clasica. In cazul in care nu doriti sa intrati in circuitul apei in natura, le puteti returna cu mesajul: „refuz cipul”.  Daca eu, Popescu, sint compatibila cu un miliardar, un interlop din structurile puterii, de pe linga, sau cu un mare mahar aflat in suferinta, as putea avea un accident din senin sau as disparea fara urma, pentru ca tovarasii sa-si transfere gratuit piesele mele de schimb. Din moment ce au acces la toate datele personale, cu un clic de maus, vor sti sigur daca esti bun de dezmembrat. Nu pot da din umeri si sa spun, lasa, va trece, asa cum in procesul trecerii anumite lucruri dispar ireversibil. In jur totul se face praf pentru noi, si pulbere de lux pentru parvenitii virfurilor.
              E suficient nu sa-i auzi, ci sa-i privesti ca sa observi cit de mare e disproportia dintre averile lor, intentiile guvernarilor postdecembriste si saracia romanilor. Cum sa nu-i dau dreptate antropologului francez Claude Karnoouh! El afirma ca „sub vechiul regim, Romania avea pentru antropologi farmecul tarilor arhaice in curs de dezvoltare. Acum, ca arhaismul a fost ucis de capitalismul salbatic, cu mult mai repede decat a reusit-o industrializarea comunista, nu mai ramane decat salbaticia unei postmodernitati neofeudale”.
      Ce sa mai zic? Pe fondul globalizarii accentuate si retelele de criminalitate s-au sofisticat. In America, de pilda, de unde pleaca toate relele in lume, saptamina si atacul armat. scoli, cinematografe, universitati, gradinite, zeci de victime nevinovate cad secerate de psihopatii purtatori de arme, care se vind precum bananele, peste tot in lume. Ii rog pe guvernatii nostri sa fie mai drastici cu legislatia in speta, dar si cu autostrazile democratiei care au inghitit miliarde de euro. Eu astept vremea cind pe ele vor circula masini propulsate de energii alternative, a caror tehnologie se afla perfectata si disponibila de cel putin 15 ani, dar tinuta sub obroc de marile companii petroliere. De unde ar mai stoarce ele cistiguri uriase, daca energiile alternative le-ar sufla barilul de sub nas? La noi, autostrazile sint ca O.Z.N.- urile: toata lumea aude la televizor de constructia lor, dar nimeni nu le-a vazut cu adevarat prin Patria Romana. Daca in C.N.A.D.N.R. sint mai multi agronomi decit ingineri, mi se pare normal ca „agronomia de pe autostrazi” sa se incadreze in categoria S.F.
             Sincer, m-am saturat de toate derapajele dresatilor si de modul condamnabil in care distrag atentia de la problemele grave ale tarii. Categoria il inmagazineaza si pe eminentul inflamator al spiritelor, care a proclamat intr-o conferin?a de presa sus?inuta la Oradea ca, anul 2013 va fi anul autonomiei. Cred ca jurnalistii ii dau mai multa importanta decit ar trebui. Locuitorii Ardealului isi iubesc Patria Romana si nu vor asculta indemnul udemerist-iredentist cu iesitul in strada. Fie ei unguri, moldoveni, munteni, ardeleni, secui, alte etnii traitoare in tara, toti au in singe unitatea, integritatea nationala si teritoriala. Stim cu totii ce fapte a comis celebra marioneta a loviturii de stat, in cei douazeci si trei de ani de democratie silnica pentru popor! Cam ceea ce au facut toti perindatii la putere: si-a umflat propria vistierie si arie de coruptie. „La momentul potrivit” a fost sprijinit de catre diversionisti sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European, de la tribuna caruia a lansat tot timpul rachete in directia Romaniei, desi rolul lui la curte era de sustinere a tarii pe care o reprezenta. Ba a fost si decorat cu „Ordinul  National Steaua Romaniei, in semn de mare apreciere a curajului si demnitatii de care a dat dovada” in lovitura de stat din 1989. Curata ticalosie! Sa decorezi un agent al serviciilor secrete straine, care a beneficiat de complicitatea in forma continuata a institutiilor statului!
            Tocmai de aceea face astazi atita galagie! I s-a urcat la cap imaginea de erou in ghilimele, confectionata de aceleasi servicii secrete in decembrie '89, si cultivata pina azi, cind de fapt are un statut clar de marioneta. Cel mai recent santaj care ii poarta semnatura este un indemn la „iesirea in strada” a maghiarilor pentru autonomia teritoriala. Cu sau fara marioneta celebra in discutie, tavalugul anticomunist tot ar fi trecut peste tara. Se hotarise la nivel inalt. Cit de inalt? Pai, nu e cazul sa uitam: Gorbaciov, Bush, Mitterrand... Necazul e ca intre timp marioneta s-a obraznicit si vrea cu tot dinadinsul sa rupa hatul tarii noastre, cu sprijinul nemijlocit al „tarii vecine si prietene” si cu acordul tacit al Uniunii Europene.
           Bun! Am scapat de-al 183-lea sfirsit al lumii, in care nici mayasii nu credeau, profetii mincinosi au intrat in vacanta pina in ajunul urmatorului sfirsit al lumii din 10 aprilie 2014, iar eu ma rog ca semenii mei sa nu-si tradeze credinta in Dumnezeu, nici traditia stramoseasca si sa nu se lase antrenati in multimea „apocalipselor inventate” care vor urma. Profetii moderni au nevoie de „sfirsitul lumii” pentru a controla multimile, nu va lasati manipulati, dramatizindu-va viitorul! Cam de doua ori pe an, musai sa apara cite o apocalipsa. In astia 23 de ani de democratie capitalista am apucat vreo sapte apocalipse. Pacat ca in acest veac nebun frica de Dumnezeu, Creatorul nostru Suprem, a fost inlocuita de frica de semeni, transformati in fiare, precum a glasuit poetul latin, Plaut, in versul 405 din comedia Asinaria: „Homo homini lupus”..
            In concluzie, cetatea financiar-monetara a tarii gazduieste campionatul national de capa si spada. Bietul Danila, tot Prepeleac va ramine, poate impins la margine de tot, astfel ca mugurul peren sa rodeasca mereu in inalta spiritualitate a banului, pazita strasnic de cercuri straine intereselor nationale, in fata caruia sta smirna. De iesit din schema nici vorba. F.M.I. ii binecuvinteaza de mai bie de doua decenii ambiguitatea strategica, iar poporului roman i se citeste liturghia. Nu degeaba, ci dupa ce a fost incinerata Bancorex..., i s-a decernat prin anii 90, parca, trofeul de „guvernator al anului”.

 Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page