Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul de Externe participa la reuniunea `Snow Meeting` din Lituania


Bucuresti, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa joi si vineri la reuniunea informala ''Snow Meeting'', care se desfasoara in luna ianuarie a fiecarui an, la Trakai, in Lituania.
Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES, editia din acest an a reuniunii are loc in contextul preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Lituania in a doua parte a anului 2013 si cu ocazia marcarii a 10 ani de la adoptarea Strategiei Europene de Securitate si va pune accent pe aspectele ce tin de securitatea europeana, precum si pe evolutiile din vecinatatea estica.
In contextul participarii la reuniunea de la Trakai, seful diplomatiei romane sustine o alocutiune in cadrul sesiunii intitulate ''10 years of European Security Strategy - does it still serve this purpose?''.
La reuniunea informala ''Snow Meeting'', organizata de catre Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei, vor participa ministrii de externe din tarile nordice, baltice, central si vest-europene, precum si reprezentanti ai think-tank-urilor si formatorilor de opinie din Europa si SUA.
In marja participarii la acest eveniment, ministrul roman de Externe va avea o intrevedere bilaterala cu omologul sau lituanian.
Cei doi ministri vor aborda teme de interes comun ale relatiei bilaterale, cu accent pe cooperarea economica, detinerea de catre Lituania a Presedintiei Consiliului UE, Politica Europeana de Vecinatate, Securitatea energetica a UE si extinderea NATO. AGERPRES
ID: 2936018; Data: 2013-01-10 17:48:02; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page