Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Peste 3.000 de companii, tehnologii noi si 150.000 de participanti la CES Las Vegas


Bucuresti, 9 ian /Agerpres/ - Consumer Electronics Show (CES) 2013 Las Vegas, cel mai mare targ de profil, gazduieste in acest an 3.000 de companii si asteapta peste 150.000 de participanti care vor analiza cele mai noi aplicatii si descoperiri in domeniul tehnologiei.
Potrivit unui comunicat al companiei romanesti QuickMobile, prezenta la targ, CES 2013 incearca sa se reinventeze, punand accentul pe ceea ce se intampla in zona de conectare si de content, acum ca zona de gandgeturi a devenit in mare parte predictibila.
Analistii de la QuickMobile au evidentiat inainte de deschiderea portilor CES 2013 cateva tendinte majore si produsele cele mai inovative de la aceasta editie.
In zona PaperTab, un display cu inalta rezolutie din plastic pentru PC-uri, care imita senzatia de hartie.
Poate fi indoit si trantit pe birou. In ceea ce priveste tabletele TV, pentru moment disponibile doar in Statele Unite. O combinatie de facilitati oferite de Android pentru tabletele echipate cu acest sistem de operare si placerea "clasica" data de privitul la televizor.
Noutati sunt si la tehnologia de unica folosinta. Un exemplu este device-ul oferit de Bodymedia. Acesta se lipeste pe brat si se tine timp de sapte zile, timp in care monitorizeaza activitatea fizica, caloriile consumate si obiceiurile de somn ale utilizatorului.
Dupa cele sapte zile, se poate conecta prin USB la un netbook, laptop sau desktop si dupa compilarea datelor poate oferi informatii pretioase de optimizare a stilului de viata.
In zona conectare si control sunt alte noutati. stim cu totii frustrarea in crestere pe care o produc deviceurile conectabile ce nu inceteaza sa se aglomereze in sufrageria si in viata noastra de care trebuie sa avem grija mai mult decat noi insine. Alarm.com oferi o solutie prin "*connected
home*", un software pentru smartphone-uri care controleaza tot ecosistemul de device-uri printr-o interfata unica.
La capitolul Device-uri care se imbraca, CES ofera alte inovatii. FitBit, Jawbone UP si Xsens promit o tehnologie revolutionara de monitorizare 3-D a corpului. Vuzix lanseaza ochelarii inteligenti M100, o varianta de hands-free audio si video, cu acces la Net. eHealth intra de asemenea intre aplicatiile de forta din aceasta categorie.
La sectiunea vizionabile, Archos TV ofera o experienta multi-touch, multi-media Smart TV bazata pe Android, iar lentila 3-D Kogeto Dot si softul asociat iti transforma iPhone-ul intr-o camera video 3-D.AGERPRES
ID: 2934529; Data: 2013-01-09 17:40:50; Redactori: suz/suz

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page