Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat; Comisia penitenciarului a dat aviz favorabil


Bucuresti, 9 ian /Agerpres/ - Comisia de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a dat aviz favorabil in privinta eliberarii fostului premier Adrian Nastase, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Georgiana Gherman.
Ea a precizat ca avizul a fost dat vineri, 4 ianuarie, iar in elaborarea acestuia a fost luat in calcul faptul ca Adrian Nastase a redactat o lucrare stiintifica pe durata detentiei.
Totodata ea a subliniat ca avizul Comisiei este unul consultativ, urmand ca instanta sa fie cea care decide eliberarea conditionata.
Gherman a mentionat ca, potrivit reglementarilor in vigoare si in urma lucrarii redactate de Adrian Nastase, fostului premier i-au fost scazute din pedeapsa 45 de zile de detentie. De asemenea ea a spus ca potrivit Codului penal persoanele in varsta de peste 60 de ani pot fi eliberate conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei privative de libertate.
Purtatorul de cuvant al ANP a mai spus ca avizul Comisiei de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a fost transmis instantei de judecata alaturi de celelalte documente necesare eliberarii conditionate a fostului premier. AGERPRES
ID: 2935454; Data: 2013-01-09 17:46:20; Redactori: cbi/cbi

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page