Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mariana Cristescu - PAMÂNTUL CARE DOARE – CEALALTA ROMÂNIECuvant inainte


Aceasta nu este o carte de istorie, nici de beletristica si nici de fictiune. Este o carte de dragoste - a mea - si sper ca va deveni si a celor care se vor apleca asupra ei, si a fiilor-fiilor lor, daca va rezista atat (cartea, nu dragostea, caci pe aceea o voi duce cu mine pana la final, si dincolo de el).
Este cartea de dureroasa iubire a unui om obisnuit – „membru al poporului roman”, care isi vede patria sfartecata de aproape un secol in care istoria, tradatorii de neam si neprietenii au zdrobit si scos la mezat, bucata cu bucata,  triumful Romaniei Mari, castigat cu sange prin vremi, pamantul albit de oasele bunicilor fara de mormant si codrul - frate-n timpuri de restriste.
Nu sunt istoric si nu am pretentia de a detine adevarul absolut. M-am straduit sa nu gresesc si am verificat, cat si cum m-am priceput, exactitatea datelor cuprinse intre file. Sunt doar un gazetar pentru care Patria inseamna infinit mai mult decat scrie in toate dictionarele lumii si pe care m-am straduit sa o slujesc asa cum m-au invatat ostenii din viata mea: tatal meu, unchii, bunicii, decorati pentru bravura pe fronturile celor doua Razboaie Mondiale, unii cazuti la datorie, putinii prieteni de altitudine morala ai zilelor noastre.
Este o carte pe care nu puteam sa nu o scriu inainte de a inchide ochii, si pe care o aduc cititorului, acum, in forma pe care mi-o ingaduie cumpana sanatatii. Poate, daca Dumnezeu va ingadui, intr-o zi, candva, voi reveni asupra ei.
„Pamantul care doare – Cealalta Romanie” este o carte care arde. Asa am vrut sa fie. Asa trebuie!

AUTOAREA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page