Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tinta fixa - Natiunea Româna


    
Ion Maldarescu    

„Natiunea romana s-a format abia in secolul al XX-lea!"
(Kelemen Hunor)

Dupa scatoalca primita la alegerile din noiembrie 2012, hanul U.D.M.R.-ului, Kelemen Hunor a acordat un interviu publicatiei maghiare „HVG.hu", comentand absenta U.D.M.R. de la guvernare. Pierzand trenul alegerilor, urmasii lui Attila nu mai au liniste. Au scos din nou la rampa sloganul xenofob referitor la modificarea articolului 1 din Constitutia Romaniei, care stipuleaza caracterul national si indivizibil al tarii noastre.
Redau cateva din insolentele iredentiste ale acestui neprieten al Romaniei: „Intentia mea a fost sa fim la guvernare. In sondajele dinaintea alegerilor era clar ca social-liberalii vor castiga alegerile, iar comunitatea maghiara poate fi ajutata daca U.D.M.R. este la guvernare. Dupa alegeri, ne-am implicat in negocieri si, in ciuda unui acord de principiu la care am ajuns inaintea votului, castigatorii au impus conditii pe care nu le-am putut accepta", a spus Hunor, in cadrul unui interviu acordat HGV.hu citat de ziare.com.(...) Conditiile la care se refera iredentistul maghiar tintesc modificarea articolului 1 din Constitutie care precizeaza: „Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

„Romania nu este un stat national! " (Kelemen Hunor)

„Romania nu este un stat national, asa cum viseaza multi politicieni", a declarat necompetent, neabilitat si tendentios actualul han al U.D.M.R., nesfiindu-se sa faca aluzie la posibilitatea unui referendum asemanator celui din Spania, pentru proclamarea independentei Cataloniei. Potrivit afirmatiilor acestui xenofob-iredentist, liderii liberali si conservatori nu au fost de acord cu modificarea Constitutiei (conform cererii U.D.M.R., nu a maghiarilor din Romania) motivand cu competenta veterinarului: „politicienii romani nu au totala incredere ca Romania este tara lor, la 68 de ani de la terminarea Primului Razboi Mondial. Constituirea natiunii romane a inceput, dupa parerea mea, in secolul 20", a mai spus Hunor. Cine sa-i fi cerut parerea? Romania a ajuns sat fara caini - probabil eutanasiati in cabinetul veterinar al hanului K.H.), iar U.D.M.R. isi face de cap cu acordul tacit al institutiilor romanesti. Nu este pentru prima data in istorie cand, urmasii lui Attila trateaza romanii de pe pozitia complexului de superioritate si a perceptului lui Dücsö Csaba, „Nincs kegyelem! " Istoricii tac. Academia Romana tace. Justitia este legata la ochi si cu antifoane instalate etans pe urechile surde. De ce nu este tras seful UDMR la raspundere de catre Parlamentul Romaniei si/sau organele abilitate pentru afirmatiile jignitoare la adresa Statului Roman?

Romanul trebuie sa fie „politically correct".

Daca eu, roman, declar in tara mea ca sunt nationalist, occidentalii ma vor socoti drept extremist, xenofob, intolerant, inapoiat, ca fac discriminare. Daca domnul Kelemen Hunor afirma public: „politicienii romani nu au totala incredere ca Romania este tara lor", nu este nici extremism, nici iredentism, nici xenofobie, nici minciuna, nici discriminare? Dupa conceptia unora, noi romanii trebuie sa ne revizuim atitudinea, sa fim mai toleranti, mai rabdatori... ca sa putem fi apreciati de prea-generosul Occident si de catre mai marii Noii Uniuni Sovietice (a se citi Uniunea Europeana), sa acceptam orice bazaconie rau intentionata a oricui. Ungurul din Romania are voie sa spuna orice vrea, romanii n-au voie!

Parlamentul Romaniei tace!

Reamintesc acestui individ neloial tarii in care traieste si al carei cetatean este, seful unei uniuni cu caracter cultural, aniti-constitutional, transformata in partid politic-etnic, ca traieste in Statul National Romania, component al Uniunii Europene. Trebuie sa-si reformuleze sloganurile iredentiste si sa ceara scuze poporului roman si minoritarilor etnici ai tarii noastre. Marsand pe aceeasi tema, este de neconceput ca un spion dovedit, dusman declarat al Romaniei, actualmente europarlamentar din partea Romaniei, care a jurat credinta Ungariei si a primit cetatenia Ungariei, sa incite cetatenii Romaniei la nesupunere civica, la iesirea in strada, la ura etnica, fara a fi pedepsit, fara a i se retrage dreptul de a mai reprezenta Romania. Parlamentul Romaniei tace!
Nu maghiarii de rand vor dezmembrarea Romaniei, ci viperele iredentiste.
Tinandu-i isonul, U.D.M.R., aflata la guvernare de mai bine de 21 din cei 23 de ani care au trecut de la balamucul decembrist, aplica politica pasilor marunti, luptand cu obstinatie pentru sfartecarea Romaniei. Pe intreg parcursul acestor ani, cu acordul tagmei jefuitorilor, U.D.M.R. si-a facut de cap, santajand sistematic echilibrul puterii. Pentru a-si atinge scopurile, hanul U.D.M.R. a mentionat - fara a da detalii -, ca acordul de principiu pentru cooperare politica cu U.S.L. este conditionat: „Ne-am inteles ca Romania sa fie reorganizata, dupa alegeri, in regiuni economice".
Ce nu s-a reusit in martie 1990, se vrea acum, prin regionalizarea-federalizarea Romaniei pe criterii etnico-administrative, nu pe cele administrativ-istorice. In fond, cine a comandat regionalizarea si in folosul cui? Romanii? Nu maghiarii de rand din Romania vor dezastrul si dezmembrarea tarii, ci viperele iredentiste si complicii lor, catarati la butoanele pupitrelor de comanda de aproape un sfert de veac. A cui este Romania? Romanii patrioti doresc unirea celor doua Romanii despartite nefiresc de Prut, in vreme ce U.D.M.R. clocesc dezmembrarea pamantului romanesc. Chiar daca sloganul U.E. ne indeamna la unitate in diversitate, din partea U.E.... „paste murgule iarba verde!". Interesele declarate si recentul Diktat de Bruxelles par a fi diferite de cele ale romanilor. Guvernele Romaniei au datoria si obligatia apararii interesele nationale, altfel, versurile lui George Cosbuc pot suna ca un avertisment: „Sa nu dea Dumnezeu cel sfant, / Sa vrem noi (...) Cand nu vom mai putea rabda, (...) Hristosi sa fiti, nu veti scapa/ Nici in mormant! "
Romani, uniti-va in cuget si-n simtiri. Treziti-va cat inca nu-i prea tarziu!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page