Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Dusa: Am avut cel mai linistit Craciun din ultimii cinci aniToate drumurile nationale si judetene au fost deszapezite, iar alimentarea cu energie electrica in localitatile afectate de viscol a fost reluata, a declarat miercuri ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand ca peste 30.000 de angajati ai ministerelor de resort precum si din structuri locale au fost angrenate in ultima perioada, la nivel national, in actiuni de deszapezire si salvare de vieti omenesti.

"Am fost informat ca nu mai exista probleme in niciun judet, in toate judetele drumurile sunt deschise, fie cele nationale, fie cele judetene. In toate judetele s-a reluat alimentarea cu energie electrica a satelor, localitatilor. Activitatea se desfasoara normal", a spus Mircea Dusa, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a facut referire si la un drum judetean din Iasi, care fusese inzapezit, si a precizat ca acesta a fost deblocat.

"A fost o perioada foarte complicata, din cauza viscolului si a caderii abundente de zapada. Ministerul Administratiei si Internelor, dar si celelalte ministere care au atributii la comandamentul de iarna au intervenit in asa fel incat sa readuce activitatea din zonele cu probleme la normal", a spus Dusa

Ministrul a mentionat ca 30.000 de persoane au lucrat la inlaturarea efectelor viscolului si ca au fost utilizate peste 13.000 de utilaje.

Dusa a anuntat, citand o informare pe care i-a facut-o directorului Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, ca vremea se va incalzi in tara, mai putin in judetele Brasov, Covasna, Harghita si Mures.

Joi dupa-amiaza vor cadea precipitatii slabe in vestul tarii, dar intrucat temperaturile sunt ridicate, nu exista risc de polei.

"Se pare ca am avut un Craciun mai linistit si concluzia tuturor statisticilor pe care le-am facut astazi dimineata este aceea ca anul acesta sarbatorile de Craciun sunt cele mai linistite si ca in ultimii cinci ani au fost probleme deosebite, dar anul acesta au fost cele mai linistite, semn ca Romania intra in normalitate", a spus Dusa.

El a precizat ca pe raul Bicaz s-au format zapoare de gheata, dar a spus ca debitul apei este foarte mic si riscul de inundatii este redus, tinand cont de seceta din vara. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page