Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Noi nu dam inapoi

"Noi insa nu suntem din aceia care dau inapoi ca sa se piarda, ci din aceia care au credinta, pentru mantuirea sufletului." Evrei 10:39

Premiul il castiga cei care trec linia de sosire nu cea de pornire. Nu inceputul isi merita cununa ci sfarsitul. Poti sa scrii 3 table la matematica daca insa nu ajungi la rezultatul bun si te-mpotmolesti, e degeaba. Cat de multi oameni renunta chiar inainte de a termina sau de a gasi sau de ajunge la tinta.

Stramosii nostri ne sunt exemplu. Oricat de multi si de inspaimantatori erau turcii, marele Stefan cel Mare nu a dat inapoi, ci pentru tarisoara lui si pentru credinta, s-a luptat zeci de ani, impreuna cu mica lui ostire. La fel Sfantul domnitor Brancoveanu si familia lui ne sunt modele, caci cu pretul vietii lor au renuntat la tot pentru credinta in Iisus. Ei n-au dat inapoi! La Posada, Rovine, Vaslui, Plevna, la Marasesti sau Oituz, … strabunicii nostri n-au dat inapoi, ci au luptat pana au biruit. Un Aurel Vlaicu si un Traian Vuia n-au renuntat la visul lor de a zbura. Ei n-au dat inapoi! Un Victor Babes a pus in evidenta peste 40 de microorganisme patogene. N-a renuntat la cautarea lui!

Parintele Iosif Trifa, oricat de greu i-a fost, s-a luptat cu pacatul ce stapanea poporul nostru si ce mare trezire duhovniceasca a facut Domnul Dumnezeu prin el. Prin exemplul lui, viata a sute de mii de romani din Biserica noastra, a fost renascuta la o viata noua. El ca un om al lui Dumnezeu n-a dat inapoi!

Draga cititorule, ce se poate spune despre noi? In viata asta plina de deziluzii, falimente, boli, lipsuri, dezamagiri, pacate si ispite trupesti… dam noi oare inapoi? Cadem fara sa ne mai ridicam? Ne lasam ingenunchiati in fata pacatului pentru totdeauna? Renuntam asa de usor la glorioasa vesnicie promisa de Cel ce nu poate minti, doar ca avem vreo indoiala de moment? Doar ca ne atrage o placere trupeasca? Doar ca iese vreun castig material in plus? Renuntam la a iubi, a ierta, a face binele doar ca cineva ne-a facut rau? Renuntam sa mai fim oameni, sa mai fim crestini?

Atunci daca e asa, dragul meu, credinta e stanca puternica in care trebuie sa-ti ancorezi corabia vietii tale pe timp de furtuna si valuri spumegande, pe timp de dulci ispite si ademenitoare tentatii. Credinta in Cel ce s-a jertfit pentru noi si a inviat si sade de-a dreapta Tatalui si Care iarasi va sa vina cu marire si slava. Ea te poate intari, fortifica. Credinta in El, iti va da putere sa mergi mai departe! Sa te ridici si sa mergi inainte! Sa te scoli din nou din starea in care esti, sa scuturi praful de pe tine si sa-ti iei haina de slava, si sa mergi inainte. Spre tinta noastra! Spre dulcea noastra Acasa, la Tatal nostru drag de sus, care ne asteapta pe fiecare, cu iubire si dor!

eci draga Crestine, nu da-napoi, ci ia si tu curaj si indrazneala! Prin credinta in Iisus Hristos, sa mergem toti pentru mantuirea noastra, pan’ la capat, inainte!

"Noi insa nu suntem din aceia care dau inapoi ca sa se piarda, ci din aceia care au credinta, pentru mantuirea sufletului." Evrei 10:39

Slavit sa fie Domnul!

Liviu Balta, 21 Iunie 2009

E-mail: liviu_balta@yahoo.com

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page