Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fotbal: FRF va face recurs la hotarârea Curtii de Apel Bucuresti în cazul dezafilierii Universitatii Craiova


Federatia Romana de Fotbal va face recurs la hotararea Curtii de Apel Bucuresti din data de 25 iunie 2012 in cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova, publicata luni, 17 decembrie, la peste sase luni de la pronuntarea sentintei, potrivit unui comunicat dat publicitatii marti.
FRF considera ca aceasta motivare "nu face decat sa confirme opinia potrivit careia argumentele sentimentale mai degraba decat cele juridice au stat la baza deciziei Curtii".
Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti a decis, pe 25 iunie, suspendarea deciziei Federatiei Romane de Fotbal prin care echipa Universitatea Craiova a fost dezafiliata din cadrul FRF, insa oficialii fotbalului romanesc au facut apel impotriva sentintei, procesul fiind pe rol la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
"Federatia nu a negat niciodata ca Universitatea Craiova este unul dintre cluburile sportive cu traditie deosebita din Romania, dar acest lucru nu poate constitui un argument juridic, care sa stea la baza motivarii unor decizii. Toate cluburile membre ale Federatiei Romane de Fotbal beneficiaza de acelasi tratament si au aceleasi obligatii, indiferent de palmaresul si performanta sportiva. In cazul particular al excluderii Universitatii Craiova, magnitudinea deciziei luate de Comitetul Executiv al FRF a fost data de gravitatea faptelor conducerii clubului, fapte care au reprezentat o incalcare grava a statutului FRF. O lipsa de actiune din partea Federatiei ar fi insemnat o incalcare a acordurilor internationale la care este parte, punand in primejdie insasi afilierea FRF la FIFA", explica FRF.
Federatia Romana de fotbal reaminteste ca statutul sau "prevede ca membrii sa se adreseze in primul rand Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne pentru a ataca decizii ale FRF si nu instantelor de drept comun. Refuzul de a apela la instantele sportive pana la cel mai inalt grad de jurisdictie, respectiv TAS, reprezinta o incalcare a statutului FRF si a statutului FIFA. Pe de alta parte, nu putem vorbi de o lipsa a motivarii deciziei sau de ignorarea dreptului la aparare al clubului atat timp cat FRF a avertizat in repetate randuri clubul, in mod public. Sta dovada in acest sens mediatizarea extinsa a subiectului cu mult inainte de decizia de excludere".
FRF a tinut totodata sa sublinieze din nou ca "apreciaza in mod deosebit simbolul reprezentat de Universitatea Craiova si ii respecta pe toti suporterii si iubitorii acestui nume de traditie in fotbalul romanesc", adaugand ca acest conflict juridic nu este "un conflict cu ceea ce reprezinta Universitatea Craiova, ci cu conducerea unei societati comerciale care, din pacate, si-a arogat performantele si palmaresul acestui nume fara a avea dreptul moral de a face acest lucru".
In finalul comunicatului, Federatia Romana de Fotbal "ii asigura pe toti suporterii si iubitorii Universitatii Craiova ca va face toate eforturile pentru revenirea acestui simbol al fotbalului romanesc in prim planul vietii sportive, eliberand acest brand de influenta distrugatoare a celor care i-au uzurpat imoral numele".
Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a votat pe 14 mai excluderea definitiva a Universitatii Craiova din cadrul FRF, cu 168 de voturi pentru, 5 impotriva si 18 abtineri, validand astfel decizia provizorie luata de Comitetul Executiv in 20 iulie 2011. Mircea Sandu, presedintele FRF, a solicitat excluderea definitiva, argumentand ca SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a incalcat flagrant statutul federatiei, mai ales prin faptul ca a ales sa-si caute dreptatea in instantele judecatoresti si a ocolit instanta suprema a sportului, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page